ŞTIRI MEDICALE

Moartea prin sinucidere, peste decesele din cauza HIV, malarie și cancer de sân

În fiecare an, mai mulți oameni mor ca urmare a sinuciderii decât de boli, precum HIV, malarie sau ancer de sân, ori din cauza războiului sau crimelor, precizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În 2019, peste 700.000 de persoane s-au sinucis (una la 100 de decese).

„Nu putem, și nici nu trebuie, să ignorăm sinuciderea. Atenția noastră pentru prevenirea acestei situații este și mai mare acum după mai bine de un an petrecut în pandemia de COVID-19. În toată această perioadă au sporit factorii de risc, iar aici mă refer la pierderea locului de muncă, apariția stresului financiar și izolarea socială”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS.

În rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, sinuciderea a fost a patra cauză de deces după accidentele rutiere, tuberculoză și violență. De asemenea, de două ori mai mulți bărbați mor ca urmare a sinuciderii, comparativ cu femeile (12,6 la 100.000 de indivizi). În ceea ce privește rata sinuciderilor la nivel continental, în Africa sunt raportate cele mai multe (11,2 la 100.000 de cazuri), apoi în Europa (10,5) și Asia deSud-Este (10,2), media globală, în 2019, fiind de 9 decese la 100.000 de persoane. La nivel internațional, în ultimii 20 de ani, incidența sinuciderii s-a diminuat cu 36%, chiar dacă în America aceasta a sporit cu 17%.

Sursa: https://www.who.int/news/item/17-06-2021-one-in-100-deaths-is-by-suicide

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *