ŞTIRI MEDICALE

Noi dovezi că fructele, legumele și cerealele integrale pot stopa diabetul

Două studii publicate în cursul acestei săptămâni demonstrează că riscul de a dezvolta diabet de tip 2 se diminuează pe măsură ce consumăm mai multe fructe, legume și cereale integrale. De asemenea, în rândul persoanelor care au o concentrație ridicată de vitamina C și carotenoide în sânge, riscul este mult mai redus.

Studiile anterioare au arătat că cerealele integrale incluse în alimentație diminuează și riscul dezvoltării altor boli cronice, printre care boala cardiovasculară, obezitatea și anumite tipuri de cancer.

În ceea ce privește fructele și legumele crude, specialiștii recomandă un consum minim de 5 pe zi (aproximativ 400 grame zilnic).

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/933643

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Descoperiri recente despre tratarea glaucomului

1 Minute
O substanță chimică cunoscută pentru protejarea celulelor nervoase încetinește și glaucomul, principala cauză a orbirii ireversibile, arată rezultatele unui nou…
Cercetare și tratamente experimentaleMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un medicament comun ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele

1 Minute
Noi cercetări sugerează că un medicament cu administrare orală utilizat în prezent în mediul clinic pentru tratarea bolilor neuromusculare ar…
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un nouă metodă de monitorizare și prevenire a deteriorării celulelor nervoase după traumatisme craniene

1 Minute
Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a preveni deteriorarea celulelor nervoase ale creierului după vătămare, ceea ce a relevat,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *