ŞTIRI MEDICALE

Noi dovezi că fructele, legumele și cerealele integrale pot stopa diabetul

Două studii publicate în cursul acestei săptămâni demonstrează că riscul de a dezvolta diabet de tip 2 se diminuează pe măsură ce consumăm mai multe fructe, legume și cereale integrale. De asemenea, în rândul persoanelor care au o concentrație ridicată de vitamina C și carotenoide în sânge, riscul este mult mai redus.

Studiile anterioare au arătat că cerealele integrale incluse în alimentație diminuează și riscul dezvoltării altor boli cronice, printre care boala cardiovasculară, obezitatea și anumite tipuri de cancer.

În ceea ce privește fructele și legumele crude, specialiștii recomandă un consum minim de 5 pe zi (aproximativ 400 grame zilnic).

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/933643

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *