ŞTIRI MEDICALE

Noi dovezi că fructele, legumele și cerealele integrale pot stopa diabetul

Două studii publicate în cursul acestei săptămâni demonstrează că riscul de a dezvolta diabet de tip 2 se diminuează pe măsură ce consumăm mai multe fructe, legume și cereale integrale. De asemenea, în rândul persoanelor care au o concentrație ridicată de vitamina C și carotenoide în sânge, riscul este mult mai redus.

Studiile anterioare au arătat că cerealele integrale incluse în alimentație diminuează și riscul dezvoltării altor boli cronice, printre care boala cardiovasculară, obezitatea și anumite tipuri de cancer.

În ceea ce privește fructele și legumele crude, specialiștii recomandă un consum minim de 5 pe zi (aproximativ 400 grame zilnic).

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/933643

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *