ŞTIRI MEDICALE

Noi dovezi că fructele, legumele și cerealele integrale pot stopa diabetul

Două studii publicate în cursul acestei săptămâni demonstrează că riscul de a dezvolta diabet de tip 2 se diminuează pe măsură ce consumăm mai multe fructe, legume și cereale integrale. De asemenea, în rândul persoanelor care au o concentrație ridicată de vitamina C și carotenoide în sânge, riscul este mult mai redus.

Studiile anterioare au arătat că cerealele integrale incluse în alimentație diminuează și riscul dezvoltării altor boli cronice, printre care boala cardiovasculară, obezitatea și anumite tipuri de cancer.

În ceea ce privește fructele și legumele crude, specialiștii recomandă un consum minim de 5 pe zi (aproximativ 400 grame zilnic).

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/933643

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *