CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Rezultatul analizei EMA: există o legătură între cazurile de tromboză și vaccinul AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului a remis miercuri un comunicat prin care anunță că formarea cheagurilor de sânge trebuie înregistrată ca efect secundar foarte rar în cazul administrării vaccinului AstraZeneca. Astfel, EMA recunoaște legătura existentă între tromboze și vaccinul britanic.
Agenția cu sediul la Amsterdam a publicat următoarele: „Există o legătură posibilă cu cazuri foarte rare de formare de cheaguri de sânge și un nivel scăzut de trombocite. (…) Este un răspuns imun ce ce duce la o situație similară cu cea întâlnite uneori la pacienții tratați cu heparină”.
EMA precizează totuși că riscurile sunt mult mai mici decât beneficiile. Comunicatul a apărut în urma unei conferințe de presă pe care a susținut-o președintele EMA, Emer Cooke, în urma cazurilor de tromboză la unii pacienți, situație care a dus la suspendarea vaccinului în mai multe țări europene. 
 
Într-o săptămână, EMA și-a schimbat poziția, după ce anunțase că sprijină 100% vaccinul și asigurase că nu e nicio legătură între cazurile de tromboză și vaccin. 
Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *