CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Cum și de când obții certificatul european COVID, în România?

Certificatul digital european va putea fi obținut, începând cu 1 iulie a.c., de pe platforma la care autoritățile lucrează în prezent, conform informațiilor oferite de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Astfel, va fi creat un website, unde fiecare cetățean își va face un cont și, după completarea datelor solicitate, va primit pe e-mail un link de unde îl poate descărca. Informații pe care acesta le va include se referă la vaccinare, la recuperare (faptul că s-a trecut prin boală) și la absența infectării, dată de un rezultat RT PCR negativ.

Un asemenea document digital se impune din cauza existenței multor laboratoare care emit certificate de testare. Drept urmare, este necesară o abordare unică la nivel european pentru a facilita călătoriile între statele membre UE și pentru a limita timpul petrecut în punctele vamale. Certificatul va fi descărcat și prezentat la frontieră, fie în format tipărit, fie pe telefonul mobil, pentru a se scana codul QR generat.

„A venit sezonul estival, situația epidemiologică s-a îmbunătățit datorită măsurilor adoptate și a vaccinării, astfel că s-au putut ridica diversele restricții și, mai mult decât atât, s-au intensificat activitățile de turism, care vor veni la pachet cu o creștere a mobilității”, a declarat Andrei Baciu în cadrul unei conferințe de presă.

La implementarea sistemului informatic, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) lucrează de peste două luni, iar recent a fost realizat cu succes un test cu gateaway-ul european, potrivit lui Cătălin Chirca.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-valeriu-gheorghita-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-i-andrei-baciu-secretar-de-stat-in-ministerul-sanatatii-vicepre-edinte-al-cncav&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinurile COVID-19 afectează ADN-ul și cât timp protejează?

1 Minute
Nu s-a demonstrat că vaccinurile ARNm împotriva COVID-19 se încorporează la nivel de ADN, ci acestea conțin instrucțiuni genetice pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinul anti-HPV poate fi administrat simultan cu cel COVID-19

1 Minute
În prezent, în România se desfășoară și o altă campanie de vaccinare, anti-HPV, în afară de cea cauzată de COVID-19….
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Sondaj: „Dacă percepția nu se modifică, România nu va mai avea pe cine vaccina”

1 Minute
Estimările indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *