SUA nu va participa la demersurile OMS de a asigura vaccinarea globală anti-COVID-19

Administrația Trump a declarat că nu se va alătura COVAX, inițiativa coordonată de Organizația Mondială a Sănătății pentru dezvoltarea și distribuirea globală a vaccinurilor anti-COVID-19. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru Washington Post: „Statele Unite vor continua să colaboreze cu partenerii internaționali pentru a învinge acest virus, dar nu vom fi constrânși de organizațiile multilaterale influențate de corupția Organizației Mondiale a Sănătății și China”.

Președintele Donald Trump a decis ca S.U.A. să se retragă din OMS în luna iulie, considerând că aceasta favorizează China, în ciuda protestelor experților din domeniul sănătății. Contribuția anuală a S.U.A. la OMS este de 450 milioane de dolari, respectiv 15% din bugetul organizației.

Până în acest moment, 172 de țări și-au manifestat intenția de a susține inițiativa COVAX. Reprezentanții OMS afirmă că dispun de cel mai mare portofoliu de potențiale vaccinuri din lume: 9 vaccinuri candidate și alte 9 în curs de evaluare.

 

Sursa: https://www.bmj.com/content/370/bmj.m3396

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH