Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un posibil tratament pentru tinitus

 

Un grup de cercetători de la Neuromod Devices Limited, care lucrează cu o echipă internațională de cercetători, raportează rezultate pozitive într-un studiu clinic care a testat un dispozitiv de stimulare neinvazivă pentru tratarea tinitusului.

În lucrarea lor publicată în revista Science Translational Medicine, grupul descrie tehnologia din spatele dispozitivului și care a fost rezultatul testelor.

Cercetătorii raportează că sistemul lor, numit Lenire, care constă într-o combinație de căști și un stimulator al limbii, a redus cantitatea de zgomote-fantomă (țiuit în urechi) experimentate de persoanele cu tinitus într-un studiu clinic derulat în Irlanda și Germania.

Sistemul Lenire este alcătuit dintr-o pereche de căști Bluetooth (acestea redau sunete proiectate pentru a reduce percepția zgomotului din urechi) și un dispozitiv de stimulare electrică pentru limbă (Tonguetip). Acesta transmite mici impulsuri de energie electrică către limbă, care, explică cercetătorii, forțează creierul să redirecționeze atenția departe de urechi.

Pacienții au fost rugați să utilizeze dispozitivul timp de 60 de minute în fiecare zi timp de 12 săptămâni. Ulterior, cei care au participat la studii au primit chestionare pentru a evalua dacă simptomele lor s-au diminuat. Fiecare a fost, de asemenea, rugat să-și evalueze simptomele la fiecare câteva luni, timp de un an.

Cercetătorii au descoperit ca din 326 de pacienți care au participat la studiu, 83,7% au respectat pe deplin protocolul, iar dintre aceștia, 66,5% au raportat diminuarea simptomelor de tinitus timp de un an.

 

Sursa: https://stm.sciencemag.org/content/12/564/eabb2830

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Descoperiri recente despre tratarea glaucomului

1 Minute
O substanță chimică cunoscută pentru protejarea celulelor nervoase încetinește și glaucomul, principala cauză a orbirii ireversibile, arată rezultatele unui nou…
Cercetare și tratamente experimentaleMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un medicament comun ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele

1 Minute
Noi cercetări sugerează că un medicament cu administrare orală utilizat în prezent în mediul clinic pentru tratarea bolilor neuromusculare ar…
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un nouă metodă de monitorizare și prevenire a deteriorării celulelor nervoase după traumatisme craniene

1 Minute
Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a preveni deteriorarea celulelor nervoase ale creierului după vătămare, ceea ce a relevat,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *