Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un posibil tratament pentru tinitus

 

Un grup de cercetători de la Neuromod Devices Limited, care lucrează cu o echipă internațională de cercetători, raportează rezultate pozitive într-un studiu clinic care a testat un dispozitiv de stimulare neinvazivă pentru tratarea tinitusului.

În lucrarea lor publicată în revista Science Translational Medicine, grupul descrie tehnologia din spatele dispozitivului și care a fost rezultatul testelor.

Cercetătorii raportează că sistemul lor, numit Lenire, care constă într-o combinație de căști și un stimulator al limbii, a redus cantitatea de zgomote-fantomă (țiuit în urechi) experimentate de persoanele cu tinitus într-un studiu clinic derulat în Irlanda și Germania.

Sistemul Lenire este alcătuit dintr-o pereche de căști Bluetooth (acestea redau sunete proiectate pentru a reduce percepția zgomotului din urechi) și un dispozitiv de stimulare electrică pentru limbă (Tonguetip). Acesta transmite mici impulsuri de energie electrică către limbă, care, explică cercetătorii, forțează creierul să redirecționeze atenția departe de urechi.

Pacienții au fost rugați să utilizeze dispozitivul timp de 60 de minute în fiecare zi timp de 12 săptămâni. Ulterior, cei care au participat la studii au primit chestionare pentru a evalua dacă simptomele lor s-au diminuat. Fiecare a fost, de asemenea, rugat să-și evalueze simptomele la fiecare câteva luni, timp de un an.

Cercetătorii au descoperit ca din 326 de pacienți care au participat la studiu, 83,7% au respectat pe deplin protocolul, iar dintre aceștia, 66,5% au raportat diminuarea simptomelor de tinitus timp de un an.

 

Sursa: https://stm.sciencemag.org/content/12/564/eabb2830

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *