ŞTIRI MEDICALE

ViruProtect STADA, dispozitivul medical inovator care dezactivează cele mai frecvente virusuri de răceală și gripă, inclusiv SARS-CoV-2, lansat acum și în România

ViruProtect STADA este produsul inovativ sub formă de spray oral, cu o formulă pe bază de glicerol și tripsină, care are eficiență de 98,3% împotriva SARS-CoV-21 și dezactivează cele mai frecvente virusuri de răceală și gripă. Cei doi compuși activi, glicerolul și tripsina – creează o barieră eficientă cu triplă acțiune: blochează, dezactivează și protejează. Începând cu luna ianuarie, ViruProtect STADA va fi adus și în România de către compania farmaceutică STADA.

STADA Arzneimittel AG este o companie germană, prezentă în producția de medicamente și dispozitive medicale încă din 1895. Activitatea de peste 120 de ani s-a consolidat cu un portofoliu variat, compania STADA oferind pacienților medicamente inovative și generice, medicamente fără prescriere medicală și produse farmaceutice specializate (biosimilare).

În ce constă inovația produsului ViruProtect STADA?

De la ingredientele active la modul de utilizare, ViruProtect STADA a fost conceput pentru a servi drept scut împotriva virusurilor. Glicerolul și tripsina din compoziția ViruProtect STADA acționează împreună pentru combaterea virusurilor: blochează virusurile în bariera protectivă creată la nivelul mucoasei, dezactivează virusurile făcând imposibilă intrarea în celule și infectarea acestora și protejează cavitatea bucală și gâtul împotriva virusurilor, împiedicând infectarea căilor respiratorii inferioare. Prezentarea sub formă de spray oral facilitează administrarea în cavitatea bucală și în gât, adică locul unde se instalează virusurile.

ViruProtect STADA, eficiență de 98,3% împotriva SARS-CoV-21?

Potrivit studiului in vitro condus de către cercetătorii Bjarki Stefansson, Ágústa Gudmundsdottir, Reynir Scheving și Fredrik Lindberg, ViruProtect STADA are o eficiență de 98,3% împotriva SARS-CoV-21. Studiul demonstrează că în doar 20 de minute, produsul dezactivează virusul și îi reduce încărcătura virală cu 98,3%. SARS-CoV-2 nu este singurul virus asupra căruia ViruProtect STADA acționează. Produsul poate dezactiva și cele mai frecvente virusuri de răceală și gripă, între care se numără Rinovirus, Virus gripal uman de tip A, Coronavirus uman, Virus Respirator Sincițial, Adenovirus.

Chiar și când pandemia nu va mai constitui o problemă mondială, infecțiile respiratorii rămân în continuare cele mai frecvente afecțiuni din lume. Copiii suferă până la 5 infecții respiratorii pe an, iar adulții până la 3 astfel de infecții, arată un studiu realizat de Facultatea de Medicină de la Universitatea Harvard. Administrat încă de la primele simptome ale gripei sau răcelii, ViruProtect STADA împiedică pătrunderea virusurilor în organismul uman, dezactivează virusurile care pot fi prezente pe membrana mucoasă și accelerează vindecarea, reducând cu până la jumătate perioada simptomatică.

Unde va fi disponibil ViruProtect STADA?

Începând cu luna ianuarie 2021, produsul poate fi achiziționat din farmaciile din România, însă este important de menționat că stocul va fi limitat în prima etapă.

  • Dispozitivul medical sub formă de spray oral ViruProtect STADA se administrează de către un singur utilizator, pentru a evita răspândirea virusurilor. Sunt recomandate câte 2 pulverizări la fiecare 2 ore, numărul maxim de pulverizări zilnice fiind 6. Este indicat adulților și copiilor cu vârsta de peste 4 ani atunci când există un risc acut de infecție ca urmare a expunerii la virusuri (în transportul public, la serviciu, în familie sau în grupul de prieteni) sau de la primele semne de răceală și gripă.
  • Produsul nu se utilizează în timpul sarcinii sau alăptării, deoarece nu există date clinice.

Mai multe detalii despre ViruProtect STADA sunt disponibile pe website-ul produsului: www.viruprotect.ro

[1] In-vitro study, Gudmundsdottir et al. (2020) J Med Virol, doi: 10.1002/jmv.26554

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *