Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructe și legume de toamnă, bune de consumat pentru un organism sănătos

Natura poate ajuta organismul să lupte împotriva a numeroase afecțiuni. Oamenii de știință au alcătuit o listă de fructe și legume pe care le-am putea consuma toamna și care ne-ar putea ajuta să ne menținem organismul sănătos.

Potrivit cercetărilor făcute de specialiștii everydayhealth.com, substanțele nutritive și vitaminele pe care le conțin anumite fructe și legume de toamnă ar putea avea efecte benefice asupra organismului. Merele, de exemplu, conțin flavonoide, substanțe antioxidante ce ar putea ajuta la buna funcționare a creierului. De asemenea, perelele conțin fibre ce ar putea proteja inima. Efectele stresului oxidativ asupra celulelor corpului ar putea fi redus dacă vom consuma merișoare.

Aceste fructe au și o concentrație mai mare de vitamina C, ce ar putea susține sistemul imunitar. Fibrele și antioxidanții din varza de Bruxelles ar putea oferi energie organismului astfel încât să rezistăm în timpul zilelor aglomerate de la birou. Vitamina A din compoziția cartofilor dulci ar pute avea efecte benefice asupra pielii și părului. Ai grijă și de sănătatea oaselor, așa că la fiecare supă de legume adaugă și păstârnac. Se pare că această legumă conține  o concentrație mare de vitamina K, substanță care ar putea proteja oasele. Înainte de a pleca la cumpărături adaugă pe listă și aceste fructe și legume, pentru sănătatea ta și a celor dragi.

Sursă: https://www.everydayhealth.com/pictures/healthy-fall-foods/

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile consumului de smochine

2 Minute
Smochinele sunt asociate cu sănătatea și cu prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Smochinele nu sunt un fruct obișnuit,…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Untul de arahide: idei de rețete

2 Minute
Arahidele și untul de arahide conțin nutrienți care pot stimula sănătatea inimii și îmbunătății nivelul de zahăr din sânge. De…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile ceaiului matcha pentru sănătate

2 Minute
Ceaiul matcha, cunoscut și ca ceai verde matcha, ceai de matcha sau ceai verde de tip matcha este un ceai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *