Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructe și legume de toamnă, bune de consumat pentru un organism sănătos

Natura poate ajuta organismul să lupte împotriva a numeroase afecțiuni. Oamenii de știință au alcătuit o listă de fructe și legume pe care le-am putea consuma toamna și care ne-ar putea ajuta să ne menținem organismul sănătos.

Potrivit cercetărilor făcute de specialiștii everydayhealth.com, substanțele nutritive și vitaminele pe care le conțin anumite fructe și legume de toamnă ar putea avea efecte benefice asupra organismului. Merele, de exemplu, conțin flavonoide, substanțe antioxidante ce ar putea ajuta la buna funcționare a creierului. De asemenea, perelele conțin fibre ce ar putea proteja inima. Efectele stresului oxidativ asupra celulelor corpului ar putea fi redus dacă vom consuma merișoare.

Aceste fructe au și o concentrație mai mare de vitamina C, ce ar putea susține sistemul imunitar. Fibrele și antioxidanții din varza de Bruxelles ar putea oferi energie organismului astfel încât să rezistăm în timpul zilelor aglomerate de la birou. Vitamina A din compoziția cartofilor dulci ar pute avea efecte benefice asupra pielii și părului. Ai grijă și de sănătatea oaselor, așa că la fiecare supă de legume adaugă și păstârnac. Se pare că această legumă conține  o concentrație mare de vitamina K, substanță care ar putea proteja oasele. Înainte de a pleca la cumpărături adaugă pe listă și aceste fructe și legume, pentru sănătatea ta și a celor dragi.

Sursă: https://www.everydayhealth.com/pictures/healthy-fall-foods/

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăŞTIRI MEDICALE

Beneficiile pentru sănătate ale curelor cu sfeclă roșie

1 Minute
Sfecla roșie este considerată un adevărat medicament natural. Se pare că ar putea avea beneficii pentru mai multe afecțiuni, de…
LIFE STYLE

Beneficiile pentru sănătate ale băilor fierbinți

3 Minute
Atunci când cauți soluții să te relaxezi după o zi aglomerată și stresantă, gândește-te cum ai putea să faci asta…
Alimentație sănătoasă

Cât de nesănătos este mâncatul în fața televizorului și de ce

2 Minute
Unii oameni se desprind cu greu de micul ecran, alegând chiar să mănânce în fața televizorului. Acest obicei nu este…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *