Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructe și legume de toamnă, bune de consumat pentru un organism sănătos

Natura poate ajuta organismul să lupte împotriva a numeroase afecțiuni. Oamenii de știință au alcătuit o listă de fructe și legume pe care le-am putea consuma toamna și care ne-ar putea ajuta să ne menținem organismul sănătos.

Potrivit cercetărilor făcute de specialiștii everydayhealth.com, substanțele nutritive și vitaminele pe care le conțin anumite fructe și legume de toamnă ar putea avea efecte benefice asupra organismului. Merele, de exemplu, conțin flavonoide, substanțe antioxidante ce ar putea ajuta la buna funcționare a creierului. De asemenea, perelele conțin fibre ce ar putea proteja inima. Efectele stresului oxidativ asupra celulelor corpului ar putea fi redus dacă vom consuma merișoare.

Aceste fructe au și o concentrație mai mare de vitamina C, ce ar putea susține sistemul imunitar. Fibrele și antioxidanții din varza de Bruxelles ar putea oferi energie organismului astfel încât să rezistăm în timpul zilelor aglomerate de la birou. Vitamina A din compoziția cartofilor dulci ar pute avea efecte benefice asupra pielii și părului. Ai grijă și de sănătatea oaselor, așa că la fiecare supă de legume adaugă și păstârnac. Se pare că această legumă conține  o concentrație mare de vitamina K, substanță care ar putea proteja oasele. Înainte de a pleca la cumpărături adaugă pe listă și aceste fructe și legume, pentru sănătatea ta și a celor dragi.

Sursă: https://www.everydayhealth.com/pictures/healthy-fall-foods/

Articole recomandate
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEAlimentație sănătoasăLIFE STYLE

Anorexia nervoasa: cauze si simptome

4 Minute
La fiecare 52 de minute, undeva în lume o persoană moare ca urmare a unei tulburări alimentare (sursa aici). Tulburările…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEDermatologieLIFE STYLE

Lifting facial: ce este, ce rezultate vei obține

4 Minute
Procedura de lifting facial o posibilitate interesantă pentru oricine își dorește să obțină îmbunătățiri estetice ale feței și gâtului. Dar…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEDermatologieLIFE STYLE

Pistrui. Cauze, remedii naturiste, prevenție

3 Minute
Unele persoane cu tenul deschis pot avea doar câțiva pistrui, în timp ce altele pot avea sute. Pistruii pot apărea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.