Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Cercetătorii americani testează un vaccin antigripal universal

 

Cercetătorii americani au făcut publice rezultatele unui studiu de fază 1 care testează un vaccin antigripal destinat să ofere imunitate pentru toate tulpinile virale. Specialiștii spun că există șanse ca acest tip de vaccin să asigure o imunizare de lungă durată, poate chiar pentru tot restul vieții, după o singură administrare.

Vaccinurile antigripale administrate în prezent au o rată de eficacitate de 40% până la 60%, dar acest lucru se întâmplă numai dacă vaccinul se potrivește cu tulpinile virale, care se modifică în fiecare an. Vaccinurile sunt dezvoltate pe baza a ceea ce oamenii de știință prezic că vor fi lotul de tulpini virale de anul viitor.

Echipa de cercetători de la Școala de Medicină Icahn – Mount Sinai a conceput un vaccin care încearcă o nouă abordare Exteriorul virusului gripal este acoperit de proteine ​​minuscule, pe care oamenii de știință le folosesc pentru a crea „ținte” pentru vaccinurile lor. Aceștia încearcă să proiecteze un vaccin care să vizeze capătul proteinei. În cazul în care vaccinul se dovedește a fi eficient, ar putea deveni primul vaccin universal împotriva gripei.

 

Sursa: https://www.nature.com/articles/s41591-020-1118-7

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *