Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Cercetătorii americani testează un vaccin antigripal universal

 

Cercetătorii americani au făcut publice rezultatele unui studiu de fază 1 care testează un vaccin antigripal destinat să ofere imunitate pentru toate tulpinile virale. Specialiștii spun că există șanse ca acest tip de vaccin să asigure o imunizare de lungă durată, poate chiar pentru tot restul vieții, după o singură administrare.

Vaccinurile antigripale administrate în prezent au o rată de eficacitate de 40% până la 60%, dar acest lucru se întâmplă numai dacă vaccinul se potrivește cu tulpinile virale, care se modifică în fiecare an. Vaccinurile sunt dezvoltate pe baza a ceea ce oamenii de știință prezic că vor fi lotul de tulpini virale de anul viitor.

Echipa de cercetători de la Școala de Medicină Icahn – Mount Sinai a conceput un vaccin care încearcă o nouă abordare Exteriorul virusului gripal este acoperit de proteine ​​minuscule, pe care oamenii de știință le folosesc pentru a crea „ținte” pentru vaccinurile lor. Aceștia încearcă să proiecteze un vaccin care să vizeze capătul proteinei. În cazul în care vaccinul se dovedește a fi eficient, ar putea deveni primul vaccin universal împotriva gripei.

 

Sursa: https://www.nature.com/articles/s41591-020-1118-7

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *