Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Cercetătorii au descoperit o genă responsabilă de o boala rară a țesutului osos

Cercetătorii Institutelor Naționale de Sănătate ale Statelor Unite au descoperit o a doua genă care provoacă melorheostosis, un grup rar de afecțiuni caracterizate prin producerea în exces a țesutului osos. Această hiperostoză corticală duce la o fragilitate osoasă crescută. Pacientul are dureri mari, în timp ce boala produce modificări de formă și structură asupra țesutului osos.

Melorheostosis afectează aproximativ 1 milion de oameni în toată lumea. Cauzele sale sunt încă necunoscute. Cercetătorii lucrează acum la dezvoltarea unui model animal cu o versiune mutantă a SMAD3, pentru a testa potențialele tratamente pentru afecțiune. Gena SMAD3 are rol în reglarea, dezvoltarea și creșterea celulelor.

Cercetătorii au descoperit mutații ale SMAD3 la patru dintre pacienții care nu au avut mutații în MAP2K1. Gena SMAD3 este implicată în dezvoltarea scheletului atât înainte, cât și după naștere. Mutațiile SMAD3 grăbesc maturizarea celulelor formatoare de oase și sunt implicate în procese celulare diferite de MAPK2K1.

Sursa: https://www.nih.gov/news-events/news-releases/nih-researchers-discover-gene-rare-disease-excess-bone-tissue-growth

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *