CORONAVIRUS

Covid-19:  Prioritizarea și intensificarea testării personalului medical în zonele afectate ale Angliei

În data de 27 martie, guvernul britanic a anunțat că deschide trei noi laboratoare în Anglia pentru a procesa probele de testare a COVID-19 pentru personalul medical.

Autoritățile intenționează testarea întregului personal medical pentru a evita  autoizolarea acestora și implicit scoatere din activitate a profesioniștilor de care este atât de mare nevoie.

Testarea este prioritizată în funcție de zonele cele mai afectate ale țării (începând cu Londra) și după nivelul de expunere la COVID-19 al secțiilor medicale, în special cele de terapie intensivă.

Laboratoarele, care vor funcționa până la terminarea pandemiei de COVID-19, sunt dotate cu echipamente împrumutate de la universități, institute de cercetare și industrie. Laboratoarele existente în sistem își vor crește capacitatea de testare la 25 000 zilnic.

Guvernul britanic susține că „analizează urgent” și fiabilitatea kit-urilor de testare la domiciliu. Amazon și Royal Mail au convenit să asigure componenta logistică necesară pentru testarea la domiciliu, după ce această metodă va fi validată.

Sursa: https://www.bmj.com/content/368/bmj.m1318

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că reinfectarea cu SARS-CoV-2 este mai riscantă pentru sănătate decât îmbolnăvirea iniţială

2 Minute
Reinfectarea cu virusul SARS-CoV-2 este mai riscantă decât îmbolnăvirea iniţială, potrivit unui studiu realizat de cercetători din SUA și publicat…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Pfizer și BioNTech au produs un vaccin combinat pentru gripă și Covid-19

1 Minute
Companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech au dezvoltat un vaccin combinat împotriva Covid-19 şi a gripei. Vaccinul, care se administrează în…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Universitatea Oxford anunță că testele clinice ale vaccinului anti-Covid sub formă de spray nazal au eșuat

2 Minute
Cercetătorii prestigioasei Universități Oxford anunță un eşec în cazul primului studiu clinic ce viza vaccinul nazal anti-Covid-19 dezvoltat de compania…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *