CORONAVIRUS

Covid-19:  Prioritizarea și intensificarea testării personalului medical în zonele afectate ale Angliei

În data de 27 martie, guvernul britanic a anunțat că deschide trei noi laboratoare în Anglia pentru a procesa probele de testare a COVID-19 pentru personalul medical.

Autoritățile intenționează testarea întregului personal medical pentru a evita  autoizolarea acestora și implicit scoatere din activitate a profesioniștilor de care este atât de mare nevoie.

Testarea este prioritizată în funcție de zonele cele mai afectate ale țării (începând cu Londra) și după nivelul de expunere la COVID-19 al secțiilor medicale, în special cele de terapie intensivă.

Laboratoarele, care vor funcționa până la terminarea pandemiei de COVID-19, sunt dotate cu echipamente împrumutate de la universități, institute de cercetare și industrie. Laboratoarele existente în sistem își vor crește capacitatea de testare la 25 000 zilnic.

Guvernul britanic susține că „analizează urgent” și fiabilitatea kit-urilor de testare la domiciliu. Amazon și Royal Mail au convenit să asigure componenta logistică necesară pentru testarea la domiciliu, după ce această metodă va fi validată.

Sursa: https://www.bmj.com/content/368/bmj.m1318

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Administrarea incorectă a antibioticelor pentru tratarea COVID-19 poate crește rezistența bacteriilor la medicamente

1 Minute
Folosirea antibioticelor în mod necorespunzător în timpul pandemiei de COVID-19 ar putea avea ca efect creșterea rezistenței bacteriilor la antibiotice….
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Un test Covid dezvoltat în România permite urmărirea evoluției bolii în organism

1 Minute
Oamenii de știință din România au realizat un kit de testare RT-PCR pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Potrivit studiilor efectuate, testul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

„Degetul COVID”, un nou simptom descoperit la pacienții infectați cu noul coronavirus

1 Minute
Felul în care se manifestă infecția cu noul coronavirus rămâne încă un mister pentru întreaga lume medicală. Oamenii de știință…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.