Covid-19:  Prioritizarea și intensificarea testării personalului medical în zonele afectate ale Angliei

PortalMed Logo

În data de 27 martie, guvernul britanic a anunțat că deschide trei noi laboratoare în Anglia pentru a procesa probele de testare a COVID-19 pentru personalul medical.

Autoritățile intenționează testarea întregului personal medical pentru a evita  autoizolarea acestora și implicit scoatere din activitate a profesioniștilor de care este atât de mare nevoie.

Testarea este prioritizată în funcție de zonele cele mai afectate ale țării (începând cu Londra) și după nivelul de expunere la COVID-19 al secțiilor medicale, în special cele de terapie intensivă.

Laboratoarele, care vor funcționa până la terminarea pandemiei de COVID-19, sunt dotate cu echipamente împrumutate de la universități, institute de cercetare și industrie. Laboratoarele existente în sistem își vor crește capacitatea de testare la 25 000 zilnic.

Guvernul britanic susține că „analizează urgent” și fiabilitatea kit-urilor de testare la domiciliu. Amazon și Royal Mail au convenit să asigure componenta logistică necesară pentru testarea la domiciliu, după ce această metodă va fi validată.

Sursa: https://www.bmj.com/content/368/bmj.m1318

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH