CORONAVIRUS

Covid-19:  Prioritizarea și intensificarea testării personalului medical în zonele afectate ale Angliei

În data de 27 martie, guvernul britanic a anunțat că deschide trei noi laboratoare în Anglia pentru a procesa probele de testare a COVID-19 pentru personalul medical.

Autoritățile intenționează testarea întregului personal medical pentru a evita  autoizolarea acestora și implicit scoatere din activitate a profesioniștilor de care este atât de mare nevoie.

Testarea este prioritizată în funcție de zonele cele mai afectate ale țării (începând cu Londra) și după nivelul de expunere la COVID-19 al secțiilor medicale, în special cele de terapie intensivă.

Laboratoarele, care vor funcționa până la terminarea pandemiei de COVID-19, sunt dotate cu echipamente împrumutate de la universități, institute de cercetare și industrie. Laboratoarele existente în sistem își vor crește capacitatea de testare la 25 000 zilnic.

Guvernul britanic susține că „analizează urgent” și fiabilitatea kit-urilor de testare la domiciliu. Amazon și Royal Mail au convenit să asigure componenta logistică necesară pentru testarea la domiciliu, după ce această metodă va fi validată.

Sursa: https://www.bmj.com/content/368/bmj.m1318

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă oră

Covid-19 se răspândește din nou în China. Capacitatea crematoriilor din Beijing a fost depășită în câteva zile

2 Minute
La doar câteva zile după ce a ridicat toate restricțiile legate de pandemia de Covid-19, China se confruntă cu un…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Pfizer cere ca vaccinul anti-Covid adaptat la Omicron să fie autorizat de urgență pentru copiii sub 5 ani

1 Minute
Compania americană Pfizer şi reprezentanții BioNTech solicită autorizarea în regim de urgenţă a vaccinului lor anti-Covid-19 adaptat la varianta Omicron,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *