CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

AstraZeneca: Nu s-au găsit dovezi că vaccinul crește riscul de tromboze

Reprezentanții AstraZeneca au declarat că, în urma evaluării situației a 17 milioane de persoane din Marea Britanie și țările membre U.E. vaccinate cu serul produs de această companie, nu s-au găsit dovezi conform cărora vaccinul ar crește riscul de tromboze.

„O analiză atentă a tuturor datelor de siguranță disponibile pentru mai mult de 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană și Marea Britanie cu vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie”, transmite compania.

Mai multe țări au suspendat recent administrarea acestui vaccin, în urma raportării unor evenimente trombotice postvaccinare.

Totuși, atât Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cât și Organizația Mondială a Sănătății susțin în continuare administrarea vaccinului, întrucât nu există nicio dovadă că aceste evenimente sunt legate de administrarea serului.

EMA a anunțat, însă, într-un comunicat, că a „recomandat o actualizare a informaţiilor despre produsul AstraZeneca/Oxford în vederea includerii anafilaxiei şi hipersensibilităţii (reacţii alergice) ca efecte secundare”.

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN2B60L6

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *