Cercetare și tratamente experimentaleCORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Anticorpi Studiați ca Posibil Tratament

În timp ce omenirea așteaptă un vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19, oamenii de știință deschid o nouă linie de atac. Ei testează anticorpi antivirali care au drept scop blocarea virusului și a nu infecta celulele noastre. Unii experți consideră că o terapie cu anticorpi va fi disponibilă înainte de vaccin. Vaccinurile creează imunitate activă. Acestea impulsionează sistemul imunitar pentru a-și face propriile arme împotriva unui invadator.

Terapiile cu anticorpi reprezintă o abordare diferită a tratamentului, numită imunitate pasivă. În imunitatea pasivă, oamenii de știință găsesc un anticorp care combate o proteină problemă și apoi fac copii ale acesteia pentru a o da înapoi pacienților tratând astfel o boală sau o afecțiune. Deși poate dura săptămâni pentru a dezvolta imunitate activă împotriva unei amenințări, imunitatea pasivă funcționează mult mai rapid. Oferirea de anticorpi pacienților pentru a crea imunitate pasivă este o abordare care a fost utilizată de zeci de ani pentru a trata totul, de la degenerarea maculară, la cancer, la boli autoimune, la infecții precum virusul sincițial respirator și HIV. Într-un pachet de cinci studii publicate luni în revista Science, cercetătorii din întreaga lume raportează eforturile lor de a găsi și dezvolta anticorpi pentru a opri virusul.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/932527

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *