CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Pfizer cere ca vaccinul anti-Covid adaptat la Omicron să fie autorizat de urgență pentru copiii sub 5 ani

  • Compania americană Pfizer şi reprezentanții BioNTech solicită autorizarea în regim de urgenţă a vaccinului lor anti-Covid-19 adaptat la varianta Omicron, pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani.
  • „În condițiile nivelului ridicat al bolilor respiratorii care circulă în prezent în rândul copiilor sub 5 ani, vaccinurile actualizate împotriva COVID-19 pot ajuta la prevenirea îmbolnăvirii severe și a spitalizării”, se arată în anunțul făcut de cele două companii.

Compania americană Pfizer şi reprezentanții BioNTech au anunţat la începutul acestei săptămâni, într-un comunicat, că au depus la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) o cerere prin care solicită autorizarea în regim de urgenţă a vaccinului lor anti-Covid-19 adaptat la varianta Omicron pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani, relatează Reuters.

Potrivit celor două companii farmaceutice, copiii ar urma să primească schema primară de vaccinare cu două doze de vaccin original Pfizer-BioNTech şi o doză suplimentară a vaccinului bivalent adaptat la Omicron, după ce acesta va fi autorizat.

„Vaccinurile actualizate pot ajuta la prevenirea bolilor respiratorii”

„În condițiile nivelului ridicat al bolilor respiratorii care circulă în prezent în rândul copiilor sub 5 ani, vaccinurile actualizate împotriva COVID-19 pot ajuta la prevenirea îmbolnăvirii severe și a spitalizării”, se arată în anunțul făcut de cele două companii, la începutul acestei săptămâni.

Vaccinul bivalent anti-Covid-19 a fost dezvoltat pentru a tulpina originală a virusului Sars-CoV-2 şi pentru subvariantele BA.4 şi BA.5 ale variantei Omicron. În prezent, acest vaccin este autorizat ca doză booster pentru cei cu vârste de peste 5 ani, atât în SUA, cât şi în statele din Uniunea Europeană.

Luna trecută, un studiu clinic realizat în condiţii reale pe un eşantion de peste 360.000 de persoane din Statele Unite a arătat că vaccinurile administrate ca un booster adaptat la Omicron, inclusiv cel produs de compania Moderna, oferă o protecţie crescută împotriva noilor subvariante ale acestui coronavirus la persoanele care au primit până la patru doze ale vaccinului original.

Sursa: Reuters

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

OMS avertizează: Folosirea îndulcitorilor pentru a slăbi reprezintă un pericol pentru sănătate

2 Minute
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea îndulcitorilor fără zahăr (NSS) pentru pierderea…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de broccoli poate reduce alergiile cutanate, arată un studiu realizat în Franța

2 Minute
Consumul de broccoli sau varză ar limita severitatea alergiilor pielii, arată un studiu recent realizat de Institutul Naţional pentru Sănătate…
ŞTIRI MEDICALE

INSP: 30% din afecţiunile diareice şi 20% din infecţiile respiratorii pot fi prevenite prin igienizarea consecventă a mâinilor

1 Minute
Măsurile eficiente de prevenire și control al infecțiilor, inclusiv igiena mâinilor, previn 70% din infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM), contribuind…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *