CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Pfizer cere ca vaccinul anti-Covid adaptat la Omicron să fie autorizat de urgență pentru copiii sub 5 ani

  • Compania americană Pfizer şi reprezentanții BioNTech solicită autorizarea în regim de urgenţă a vaccinului lor anti-Covid-19 adaptat la varianta Omicron, pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani.
  • „În condițiile nivelului ridicat al bolilor respiratorii care circulă în prezent în rândul copiilor sub 5 ani, vaccinurile actualizate împotriva COVID-19 pot ajuta la prevenirea îmbolnăvirii severe și a spitalizării”, se arată în anunțul făcut de cele două companii.

Compania americană Pfizer şi reprezentanții BioNTech au anunţat la începutul acestei săptămâni, într-un comunicat, că au depus la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) o cerere prin care solicită autorizarea în regim de urgenţă a vaccinului lor anti-Covid-19 adaptat la varianta Omicron pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani, relatează Reuters.

Potrivit celor două companii farmaceutice, copiii ar urma să primească schema primară de vaccinare cu două doze de vaccin original Pfizer-BioNTech şi o doză suplimentară a vaccinului bivalent adaptat la Omicron, după ce acesta va fi autorizat.

„Vaccinurile actualizate pot ajuta la prevenirea bolilor respiratorii”

„În condițiile nivelului ridicat al bolilor respiratorii care circulă în prezent în rândul copiilor sub 5 ani, vaccinurile actualizate împotriva COVID-19 pot ajuta la prevenirea îmbolnăvirii severe și a spitalizării”, se arată în anunțul făcut de cele două companii, la începutul acestei săptămâni.

Vaccinul bivalent anti-Covid-19 a fost dezvoltat pentru a tulpina originală a virusului Sars-CoV-2 şi pentru subvariantele BA.4 şi BA.5 ale variantei Omicron. În prezent, acest vaccin este autorizat ca doză booster pentru cei cu vârste de peste 5 ani, atât în SUA, cât şi în statele din Uniunea Europeană.

Luna trecută, un studiu clinic realizat în condiţii reale pe un eşantion de peste 360.000 de persoane din Statele Unite a arătat că vaccinurile administrate ca un booster adaptat la Omicron, inclusiv cel produs de compania Moderna, oferă o protecţie crescută împotriva noilor subvariante ale acestui coronavirus la persoanele care au primit până la patru doze ale vaccinului original.

Sursa: Reuters

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cancerul de sân: Majoritatea femeilor nu conștientizează sau subestimează factorii de risc ce duc la apariția bolii

2 Minute
Cancerul de sân este cel mai frecvent diagnosticat cancer la nivel global și, potrivit cercetătorilor de la Agenția Internațională pentru…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Persoanele care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere o pot face și în farmacii

2 Minute
Vaccinarea antigripală a început şi în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unui program…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Recomandări ale Ministerului Sănătății în contextul instituirii stării de alertă epidemiologică din cauza gripei

2 Minute
Primele două decese au fost înregistrate din cauza gripei, între care o femeie de 25 de ani care nu avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *