CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Directorul general OMS: China nu a oferit acces la toate datele necesare stabilirii originii pandemiei

Accesul experților Organizației Mondiale a Sănătății la toate datele necesare stabilirii cauzei declanșării pandemiei de COVID-19 a fost limitat de către autoritățile chineze, a declarat Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În scurt timp, S.U.A., Uniunea Europeană și alte țări occidentale au solicitat Chinei să ofere „acces deplin” experților independenți la toate datele despre focarul inițial de la sfârșitul anului 2019.

În raportul final, elaborat împreună cu oamenii de știință chinezi, o echipă condusă de OMS, care a petrecut patru săptămâni în Wuhan și în împrejurimi, în ianuarie și februarie, arată că virusul a fost cel mai probabil transmis de la lilieci la oameni printr-un alt animal și că o posibilă scurgere dintr-un laborator este „extrem de puțin probabilă”.

Unul dintre investigatori a declarat deja că autoritățile din China au refuzat să ofere echipei conduse de OMS date brute despre cazurile timpurii de COVID-19, ceea ce ar putea complica eforturile de a înțelege cum a început pandemia globală.

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN2BM26S

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *