CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Germania restricționează administrarea serului AstraZeneca

După ce Institutul Paul Ehrlich a semnalat înregistrarea a 31 de cazuri de formare de cheaguri de sânge la persoanele vaccinate cu serul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, autoritățile germane au decis să restricționeze administrarea acestuia la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Persoanele afectate s-au confruntat cu formarea de cheaguri de sânge la nivel cerebral (CVST) – şi că la 19 dintre acestea s-a observat un deficit de trombocite. Nouă dintre aceste persoane au decedat.

Canada a luat o decizie similară, vaccinul urmând să fie administrat doar celor până în 55 de ani.

Administrarea vaccinului AstraZeneca a generat multe controverse în ultima perioadă, după ce mai multe țări europene au întrerupt temporar, parțial sau total, vaccinarea cu acesta. Suspiciunile au fost legate tot de apariția unor evenimente trombotice.

Ulterior, în urma rapoartelor companiei producătoare, a analizei Agenției Europene a Medicamentului și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, campaniile de imunizare cu serul menționat au fost reluate.

La solicitarea companiei producătoare, numele vaccinului AstraZeneca/Oxford a fost schimbat în „Vaxzevria”, modificare aprobată de EMA. Formula rămâne neschimbată.

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN2BM13E

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *