Informații Esențiale în Transmiterea SARS-CoV-2

În încercarea de a găsi măsuri eficiente pentru a preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 în comunitate, la nivel global, autoritățile medicale aduc noi dovezi științifice. Cea mai mare contribuție la răspândirea SARS-CoV-2 este data de transmiterea particulelor respiratorii provenite de la persoane infectate. Picăturile Flügge, produse în timpul vorbirii și tusei, s- au dovedit a fi conținătoare de particule virale. Acestea pot rămâne viabile și infecțioase în aer timp de 3 ore. Picăturile pot fi transmise fie direct prin intrarea căilor aeriene prin aer (aerosoli), fie indirect prin transfer de contact prin mâinile contaminate. Studiul demonstrează că în cea mai bine ventilată cameră, numărul picăturilor s-a redus la jumătate după 30 de secunde. Fără ventilație, acesta a durat aproximativ 5 min. Într-o cameră slab ventilată, numărul picăturilor a fost redus la jumătate în 1.4 minute.

O mască chirurgicală convențională oprește doar 30% din picăturile mici de aerosoli pentru respirația inhalată; pentru respirația expirată eficacitatea este mult mai bună.

Sursa: https://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600(20)30245-9/fulltext?fbclid=IwAR34nSTrx4N9vTwj8oM-4IY27nx2j3AAx8PpnOAF_JN6tf26XX8uvPp0TyI#sec1

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH