CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Lotul „suspect” din vaccinul AstraZeneca a fost oprit de la administrare și în România

Reprezentanții CNCAV au anunțat că dozele repartizate României care fac parte din același lot oprit de la administrare și în Italia (ABV2856) au fost „puse în carantină”. Asta înseamnă că dozele respective au fost retrase din centrele în care fuseseră deja distribuite, urmând să fie păstrate în condiții de siguranță, până la momentul în care autoritățile de reglementare vor lua o decizie în acest sens.

Acest lot (81 600 doze) a ajuns în România în data de 7 februarie, iar 77 049 au fost deja administrate ca primă doză în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Cele 4 257 de doze rămase din lotul respectiv au fost momentan retrase și înlocuite cu același număr de doze dintr-un alt lot, astfel încât vaccinarea cu cea de-a doua doză să fie asigurată.

În ceea ce privește lotul ABV5300, distribuit în alte 17 țări europene (Lituania, Estonia, Luxemburg, Letonia, Irlanda, Danemarca, Bulgaria, Austria, Grecia, Suedia,Olanda, Polonia, Spania, Franța, Islanda)) și oprit în 9 dintre acestea, oficialii români au declarat că România nu se numără printre cele cărora le-a fost repartizat.

Sursa: https://vaccinare-covid.gov.ro/precizari-privind-vaccinarea-cu-vaccinul-de-la-astrazeneca-az/

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *