CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Urmărirea Contacților COVID-19 cu o Armată de Detectivi

Un plan național de urmărire a contactelor lansat pe 10 aprilie de Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății și ASTHO a estimat că fiecare persoană infectată cu SARS-CoV-2 poate, în medie, infecta 2 sau 3 alte persoane. Dacă este lăsat necontrolat, primul caz pozitiv ar putea duce la peste 59 000 de cazuri în 10 runde de infecții, au notat autorii. Diferențele culturale dintre societățile de pe mapamond aduc după sine abordări diferite ale colectării de date din viața personală. Aplicații instalate pe telefon care monitorizează istoricul de călătorie, consemnarea interacțiunii dintre oameni, drone care măsoară temperatura dar și alte tehnologii de ultimă oră, folosite cu scopul de a limita răspândirea virusului. Un alt instrument important în acest scop este testarea. Testarea reacției în lanț a polimerazei pentru SARS-CoV-2 este o componentă vitală în urmărirea contacților. Este imposibil să urmărești contactele fără să știi mai întâi cine este infectat.

Andy Slavitt, fostul șef al Centrelor pentru Servicii Medicare și Medicaid împreună cu experți în sănătate publică, le- au propus liderilor congresului, să aloce 46,5 miliarde de dolari ca parte a legislației viitoare pentru stimularea creșterii capacității de urmărire a contactelor și de autoizolare. Din această sumă, 12 miliarde de dolari ar urma să se aloce pentru angajarea a 180 000 de persoane. „Nu ne redresăm economia decât dacă nu suntem dispuși să facem această investiție”, a spus Slavitt într-un interviu. Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg oferă un curs online gratuit de instrucțiuni de urmărire a contactelor COVID-19. La 17 mai, 141 298 de persoane s-au înscris.

Sursa: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2766558

 

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *