CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

VACCINUL ANTI-COVID-19 ÎN ROMÂNIA: 230 000 de persoane vaccinate și 809 reacții moderate sau minore

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus în România, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria, că până în data de 19 ianuarie 2021, peste 230 000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză a vaccinului Pfizer/BioNTech, fiind înregistrate 809 reacţii adverse comune şi minore.

„Numărul total de doze administrate de la data de 27 decembrie este de 235 239, dintre care sunt 233 288 de persoane vaccinate cu prima doză, respectiv 1 951 de persoane vaccinate cu doza unu şi doza de rapel. Pentru situaţia de astăzi, la ora 13.30, erau deja vaccinate 20 303 persoane cu prima doză şi circa 548 de persoane care îşi efectuau doza de rapel.

Numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare şi ulterior reacţii adverse înregistrate la platforma Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale din România a fost de 809 reacţii comune şi minore şi nu s-au înregistrat reacţii adverse severe la numărul de persoane pe care noi l-am vaccinat până la acest moment. Nu suntem cu siguranţă primii din Europa, dar nu suntem nici ultimii şi ceea ce pe noi ne interesează în continuare este să creştem accesul persoanelor la vaccinare.

Intenţionăm să deschidem mai multe centre de vaccinare progresiv şi în concordanţă cu numărul de doze care vor fi livrate în România, astfel încât să asigurăm oricărei persoane care se vaccinează atât prima doză, cât şi rapelul”, a precizat medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *