Alimentație sănătoasăDisfuncții sexuale

Țelina și disfuncția erectilă. Cele mai cunoscute remedii naturale

Disfuncția erectilă poate avea cauze de ordin fizic (diabet, obezitate) sau psihic (stres, depresie). Există anumite plante care ajută organismul să producă oxid nitric, rezultând astfel dilatarea vaselor de sânge.

Una dintre cele mai populare legume asociate cu beneficiile aduse vieții sexuale a bărbaților este țelina. Aceasta are un conținut ridicat de androsteron, un metabolit steroid al testosteronului, un hormon esențial pentru dorința sexuală. Deși unele surse consideră că țelina, consumată în mod regulat, contribuie la combaterea disfuncției erectile, nu există un număr suficient de studii care să susțină această teorie, arată www.healthline.com.

Totuși, vitamina C și fitonutrienții conținuți (în esență, compuși antioxidanți) au proprietăți antiinflamatorii și pot îmbunătăți circulația sângelui, contribuind la sănătatea sexuală și la fertilitatea masculină. Anumite studii sugerează că un aport ridicat de antioxidanți poate crește numărul și motilitatea spermatozoizilor, factori esențiali ai fertilității masculine, arată sursa citată.

Ce este disfuncția erectilă?

Excitarea la bărbați este un proces ce implică hormonii, creierul, emoțiile, nervii, mușchii și vasele de sânge, iar orice deficiență apărută la aceste niveluri poate cauza disfuncția erectilă. De asemenea, și stresul este o cauză sau un factor ce poate agrava disfuncția erectilă. Și o combinație a factorilor psihologici și fizici poate cauza disfuncția erectilă, arată www.mayoclinic.org.

Disfuncția erectilă – cauze fizice

Potrivit www.healthline.com, cauzele de ordin fizic ale disfuncției erectile sunt:

 • Bolile de inimă
 • Ateroscleroza
 • Colesterolul ridicat
 • Tensiunea arterială mare
 • Diabetul
 • Obezitatea
 • Boala Parkinson
 • Anumite tratamente medicamentoase
 • Fumatul
 • Abuzul de alcool
 • Probleme legate de somn
 • Tratamentele pentru cancerul de prostată
 • Nivelul scăzut de testosteron

Disfuncția erectilă – cauze psihice

Creierul are un rol major în procesul ce determină obținerea erecției, iar factorii care pot afecta emoțiile implicate în acest proces pot fi, conform sursei citate mai sus:

 • Depresia sau anxietatea
 • Stresul
 • Probleme în relația de cuplu, lipsa de comunicare

Ce remedii naturale există pentru disfuncția erectilă?

Există anumite plante care ajută organismul să producă oxid nitric, rezultând astfel dilatarea vaselor de sânge. Potrivit www.singlecare.com, acestea sunt:

Țelina, spanacul și sfecla – acestea ajută la ameliorarea simptomelor disfuncției erectile prin îmbunătățirea circulației, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Ciocolata neagră – conține flavonoizi, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, doi factori ce contribuie la disfuncția erectilă.

Fisticul – un studiu din 2011 arată că arginina conținută de fistic ajută la relaxarea vaselor de sânge.

Scoicile – considerate un afrodiziac natural, acestea au un conținut ridicat de zinc, care joacă un rol important în producerea de testosteron.

Pepenele – este plin de fitonutrienți, care ajută la relaxarea vaselor de sânge implicate în erecție. Potrivit unui studiu realizat de Texas A&M University, acest fruct contribuie în mare măsură la relaxarea vaselor de sânge.

Roșiile și grefele roz – aceste fructe au un conținut mare de licopenă, un fitonutrient care îmbunătățește circulația.

Cafeina – potrivit unui studiu, pentru bărbații care consumă echivalentul a două sau trei cești de cafea pe zi, riscul de a se confrunta cu disfuncție erectilă este redus.

Ouăle – lipsa vitaminei D poate contribui la apariția disfuncției erectile, deoarece organismul nu produce cantitatea necesară de oxid nitric de care vasele de sânge au nevoie pentru o funcționare optimă, arată un studiu publicat în The International Society for Sexual Medicine.

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăŞTIRI MEDICALE

Beneficiile pentru sănătate ale curelor cu sfeclă roșie

1 Minute
Sfecla roșie este considerată un adevărat medicament natural. Se pare că ar putea avea beneficii pentru mai multe afecțiuni, de…
Alimentație sănătoasă

Cât de nesănătos este mâncatul în fața televizorului și de ce

2 Minute
Unii oameni se desprind cu greu de micul ecran, alegând chiar să mănânce în fața televizorului. Acest obicei nu este…
Alimentație sănătoasă

Adevărat și fals despre curele de detoxifiere

3 Minute
Cu toții ne dorim să avem un corp sănătos și o greutate optimă. Curele de detoxifiere reprezintă metode prin care…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *