Global Biosimilars Week – evenimentul de creștere a conștientizării asupra medicinei biosimilare

Global Biosimilars Week

În perioada 16-20 noiembrie 2020, Asociația Internațională a Medicamentelor Generice și Biosimilare (IGBA) va găzdui prima săptămână globală a biosimilarilor. Evenimentul îți oferă contextul de a te angaja în inițiative ce au ca miză ridicarea nivelului de conștientizare în ceea ce privește medicina biosimilară – fie că asta implică educarea sau sensibilizarea pacienților, profesioniștilor din domeniul medical, furnizorilor de servicii medicale și factorilor de decizie politică cu privire la medicamentele biosimilare. Sunt încurajate toate companiile și asociațiile membre, părțile interesate partenere și adepții rețelelor de socializare să se alăture conversației. În cadrul Global Biosimilars Week poți afla mai multe despre elementele de bază ale biosimilarilor, actualizările de reglementare din întreaga lume și modul în care medicamentele biosimilare au un impact pozitiv asupra vieții pacienților.

Disponibilitatea opțiunilor alternative de tratament oferită de biosimilari este extrem de relevantă în ziua de astăzi. Principalul avantaj pentru consumatorii de servicii de sănătate este costul redus. Biosimilarii oferă consumatorilor posibilitatea de a-și reduce costurile de îngrijire a sănătății fără a compromite standardele de tratament. De asemenea, biosimilarii pot reduce economiile de îngrijire a sănătății în întregul sistem.

Deși au fost foarte eficienți în tratarea anumitor afecțiuni medicale, mulți biologici sunt scumpi.  Biosimilarii creează concurență de costuri, de care beneficiază pacienții, profesioniștii din domeniul sănătății și sistemele de sănătate. Cercetătorii prezic că trecerea la biosimilari ar putea economisi în sistemul de sănătate miliarde de dolari în următorii câțiva ani. De asemenea, prezic și faptul că disponibilitatea medicamentelor biosimilare ar putea spori accesul pacienților la terapia biologică la peste un milion de pacienți suplimentari.

Între asociațiile partenere participante Global Biosimilars Week, se numără: Asociația medicamentelor generice și biosimilare (Australia), Biosimilari Canada, Consiliul Biosimilar (SUA), Grupul de Terapii Biosimilare (UE), Asociația Canadiană de Farmaceutice Generice, Alianța Farmaceutică Indiană. Pentru mai multe informații despre eveniment sau medicamente biosimilare, accesează globalbiosimilarsweek.org.

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH