Evenimente

YouTube introduce certificarea conturilor specialiștilor, pentru a evidenția clipurile de încredere pe teme de sănătate

  • YouTube anunță un program de certificare pentru conturile cu conținut legat de sănătate.
  • Prin certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar,  vor putea fi evidenţiate videoclipurile de încredere pe teme de sănătate.
  • „Scopul este acela ca utilizatorii să găsească acel conținut creat de specialiști în sănătate”, a transmis un reprezentant al platformei.

Prin certificarea conturilor specialiștilor, oamenii vor putea identifica videoclipuri din surse autorizate și conținut relevant atunci când caută online anumite informații pe teme de sănătate, transmit reprezentanții YouTube. Platforma de conținut video a anunțat recent că scopul introducerii certificării medicilor și a altor profesioniști din domensiul sanitar este limitarea dezinformării.

Astfel, canalele specialiștilor precum medici, asistente, profesioniști în sănătate mintală și furnizorii de informații în domeniul sănătății care produc conţinut medical vor fi certificate. În SUA, se va putea aplica pentru certificare încă de la finalul lunii octombrie, urmând ca ulterior acest proces să fie extins și pe alte piețe.

Schimbarea ar urma să permită celor care caută conținut online să recunoască videoclipuri de calitate despre probleme de sănătate.

„Scopul este acela ca utilizatorii să găsească acel conținut creat de specialiști în sănătate”, a transmis Garth Graham, responsabil al YouTube.

Pandemia de Covid-19 a adus cu sine răspândirea a numeroase informații false sau înșelătoare asupra virusului, afecțiunii și a vaccinurilor. Tocmai din acest motiv, reprezentanții platformei vor să evidențieze conținutul specializat pe probleme medicale, împiedicând astfel ca informațiile înșelătoare să ajungă la oameni.

Procesul de certificare se va adresa şi profesioniştilor şi instituţiilor din domeniul sănătăţii mintale și va include o verificare a diplomelor tuturor celor care aplică. După acest proces, videoclipurile create de specialiști vor apărea în toate căutările relevante pe subiecte medicale.

Sursa: HealthWorld.com

Articole recomandate
Evenimente

Global Biosimilars Week – evenimentul de creștere a conștientizării asupra medicinei biosimilare

1 Minute
În perioada 16-20 noiembrie 2020, Asociația Internațională a Medicamentelor Generice și Biosimilare (IGBA) va găzdui prima săptămână globală a biosimilarilor….
EvenimenteŞTIRI MEDICALE

Congresul Național de Oncologie 2020 - organizat virtual, în perioada15-17 octombrie

1 Minute
  Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, Societatea Română de Radioterapie și Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală…
EvenimenteȘtiri de ultimă oră

IN MEMORIAM: Mii de cadre medicale și-au pierdut viața în lupta cu pandemia

1 Minute
  Pe măsură ce pandemia de COVID-19 se răspândește tot mai mult, crește și numărul medicilor și al celorlalți membri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *