Ce trebuie să știi despre ibuprofen și COVID-19

PortalMed Logo

Experții spun că nu există dovezi clare conform cărora ibuprofenul înrăutățește starea persoanelor infectate cu virusul COVID-19.

Este drept, unele experimente de laborator arată că ibuprofenul poate stimula cantitatea de receptori ACE2 pe care virusul îi folosește pentru a infecta celulele și ar putea face ca virusul să se răspândească mai repede. Dar acest lucru se întâmplă doar în teorie.

Organizația Mondială a Sănătății și-a schimbat poziția în ceea ce privește administrarea de ibuprofen în cazul infectării cu COVID-19, dar oamenii încă sunt nesiguri cu privire la medicamentele pe care le-ar putea folosi în cazul în care contactează virusul.

După ce anunțase anterior că persoanele infectate nu ar trebui să ia ibuprofen pentru a trata durerea și febra, OMS a revenit asupra acestei afirmații, menționând că nu mai este împotriva administrării de ibuprofen.

Dr. Otto O. Yang, profesor la Departamentul de Boli Infecțioase al școlii de medicină David Geffen de la UCLA, a declarat pentru Healthline că nu există dovezi potrivit cărora ibuprofenul ar provoca agravarea COVID-19, „deși există o dezinformare în acest sens. “

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/what-to-know-about-ibuprofen-and-covid-19

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH