healthline.com

Ce trebuie să știi despre ibuprofen și COVID-19

Experții spun că nu există dovezi clare conform cărora ibuprofenul înrăutățește starea persoanelor infectate cu virusul COVID-19.

Este drept, unele experimente de laborator arată că ibuprofenul poate stimula cantitatea de receptori ACE2 pe care virusul îi folosește pentru a infecta celulele și ar putea face ca virusul să se răspândească mai repede. Dar acest lucru se întâmplă doar în teorie.

Organizația Mondială a Sănătății și-a schimbat poziția în ceea ce privește administrarea de ibuprofen în cazul infectării cu COVID-19, dar oamenii încă sunt nesiguri cu privire la medicamentele pe care le-ar putea folosi în cazul în care contactează virusul.

După ce anunțase anterior că persoanele infectate nu ar trebui să ia ibuprofen pentru a trata durerea și febra, OMS a revenit asupra acestei afirmații, menționând că nu mai este împotriva administrării de ibuprofen.

Dr. Otto O. Yang, profesor la Departamentul de Boli Infecțioase al școlii de medicină David Geffen de la UCLA, a declarat pentru Healthline că nu există dovezi potrivit cărora ibuprofenul ar provoca agravarea COVID-19, „deși există o dezinformare în acest sens. “

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/what-to-know-about-ibuprofen-and-covid-19

Articole recomandate
healthline.com

Un nou medicament pentru tratarea cancerului de sân

1 Minute
Un nou medicament aprobat de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente va face posibilă urmarea tratamentul post-chimioterapie pentru cancerul de…
healthline.com

Legătura dintre grupa sanguină și riscul de infectare cu noul coronavirus

1 Minute
Un studiu recent din China a concluzionat că persoanele cu sânge din grupa A pot avea un risc mai mare…
healthline.com

De ce este benefic pentru cupluri să nu îmapartă aceeași pătură?

1 Minute
 Experții spun că oamenii dorm diferit și asta poate cauza dificultăți celora care împart patul. O soluție pe care o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *