Legătura dintre grupa sanguină și riscul de infectare cu noul coronavirus

PortalMed Logo

Un studiu recent din China a concluzionat că persoanele cu sânge din grupa A pot avea un risc mai mare de a se infecta cu noul tip de coronavirus, în raport cu persoanele cu grupa 0.

Experții spun că cercetarea este interesantă, însă trebuie să fie făcute mai multe studii pentru a verifica rezultatele.

Specialiștii adaugă că cercetările anterioare au arătat o legătură între grupa sanguină și bolile precum gripa stomacală, afecțiunile cognitive și riscul de accident vascular cerebral.

„Aceste rezultate nu pot fi folosite pentru a diminua măsurile serioase de precauție pe care trebuie să le ia toată lumea, indiferent de tipul de sânge”, a spus dr. Mary Cushman, hematolog și profesor la Colegiul de Medicină Larner la Universitatea din Vermont.

„Cineva de pe social media se întreba dacă persoanele cu grupa sanguină 0 ar trebui să fie cele trimise la cumpărături, de exemplu. „Cu siguranță nu dorim ca oamenii să creadă că pot fi protejați și nu este necesară luarea măsurilor de  precauție pentru că au grupa sanguină 0.”

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/does-your-blood-type-increase-your-risk-for-coronavirus

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH