Imunitate

Întărește-ți imunitatea cu miere crudă (nepasteurizată)

Sistemul imunitar are nevoie să fie în permanență protejat și stimulat pentru ca, la rândul lui, să ofere organismului protecția maximă necesară. Unul dintre cele mai potrivite alimente cu care sistemul imunitar poate fi întărit este mierea crudă. Această denumire se referă la mierea care nu a fost pasteurizată și care își păstrează absolut toate proprietățile pentru care a fost dintotdeauna apreciată și utilizată de către om.

Mierea – un aliment-medicament cu proprietăți multiple

De-a lungul timpului, mierea crudă a fost folosită nu numai ca remediu popular de către omul de rând, ci și în spitale ca tratament adjuvant pentru tratarea rănilor. Prin procesul de pasteurizare, mierea capătă culoarea și textura pe care suntem obișnuiți să le vedem la produsele care se vând în magazine. Pasteurizarea prelungește durata de viață a mierii și împiedică procesul de cristalizare (pe care îl cunoaștem sub numele de zaharisire).

Din păcate, pasteurizarea distruge și anumite substanțe nutritive din compoziția mierii. Din acest motiv, tot mai multe voci recomandă folosirea mierii crude. Dacă doriți să utilizați miere crudă, trebuie să luați legătura cu un producător care are stupină și care nu pasteurizează acest produs, pe care oamenii l-au folosit și încă îl mai folosesc atât ca aliment, cât și ca medicament.

Mierea crudă, naturală, are o mulțime de proprietăți și o compoziție care ajută la întărirea sistemului imunitar. În mierea crudă, nepasteurizată, există vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanți, enzime, fitonutrienți, probiotice, dar și polen și propolis. De asemenea, mierea crudă își păstrează intacte gustul și aroma specifice. Sistemul imunitar poate fi stimulat și întărit prin consumul regulat de miere crudă, nepasteurizată.

Beneficiile consumului de miere

  1. Este o foarte bună sursă de antioxidanți. Mierea preia o parte din proprietățile terapeutice ale plantelor medicinale din care albinele și-au procurat materia primă. Acest lucru face ca mierea să funcționeze ca un antioxidant natural, asemănător celor existente în legume și fructe. Datorită antioxidanților, sistemul imunitar poate lupta contra radicalilor liberi, protejând celulele împotriva deteriorării. Din cauza radicalilor liberi, organismul este supus riscului de a dezvolta boli grave și îmbătrânire prematură. Mierea, ca sursă de antioxidanți, poate ajuta la prevenirea apariției unor boli precum: cancer, emfizem pulmonar, fibroză pulmonară, artrită, ateroscleroză coronariană și alte boli de inimă.
  2. Ajută procesul de digestie și protejează împotriva bacteriei Helicobacter Pylori (cea responsabilă pentru apariția celor mai multe dintre cazurile de ulcer gastric). Mierea este un minunat probiotic, care hrănește bacteriile bune existente în intestine. Datorită consumului de miere crudă, procesul de digestie este mult îmbunătățit, conducând astfel către o mai bună stare de sănătate. Mierea crudă reduce balonarea și reglează tranzitul intestinal.
  3. Mierea crudă are proprietăți antibacteriene și antifungice, datorită conținutului important de peroxid de hidrogen, care este un antiseptic. Cercetările au dovedit că mierea crudă are capacitatea de a ucide ciupercile și bacteriile dăunătoare organismului uman. Unele tipuri de miere crudă sunt mai eficiente decât altele în lupta contra bacteriilor și a ciupercilor.
  4. Un anumit tip de miere crudă (mierea de Manuka) poate vindeca rănile și arsurile și poate ajuta în procesul de regenerare a țesuturilor. Aceasta omoară germenii, grăbind procesul de vindecare.

Avertisment!

Nu folosiți miere crudă pe răni deschise, deoarece aceasta poate conține bacterii care sunt dăunătoare, pe lângă toate substanțele benefice amintite mai sus. Rețineți faptul că mierea utilizată în spitale pentru tratarea rănilor a fost controlată și sterilizată.

  1. Mierea crudă este, de asemenea, utilă în cazul durerilor în gât și a răcelilor. Este unul dintre cele mai vechi și mai eficiente remedii contra răcelilor și a tusei, mai ales dacă este folosită în combinație cu ceai și lămâie. De fapt, conform, cercetările au arătat că este la fel de eficientă precum medicamentul recomandat ca antitusiv, numit dextrometorfan.
  2. Mierea crudă poate preveni alergiile de sezon, mai ales dacă este cumpărată de la producătorii locali, pentru că provine exact de la polenul plantelor care cresc în zona respectivă și care sunt responsabile pentru apariția alergiilor sezoniere.

Precauții

Mierea brută, nepasteurizată, poate conține și bacterii dăunătoare, care pot fi foarte periculoase pentru bebeluși. Aceștia nu ar trebui să primească miere crudă înainte de împlinirea vârstei de un an. Trebuie consultat medicul în cazul în care apar senzații neplăcute (diaree urmată de constipație, vărsături sau chiar slăbiciune musculară) după consumul de miere crudă.

Articole recomandate
Imunitate

Stimularea sistemului imunitar prin excitare sexuală

3 Minute
Oricât de evoluată ar fi medicina, corpul uman continuă să fie un mister pentru oamenii de știință. Cine ar fi…
CORONAVIRUSImunitateSfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Ești părinte? Iată ce trebuie să știi pentru protejarea sănătății copilului tău în noul an școlar

1 Minute
Pentru noul an școlar, 2021-2022, Unicef recomandă părinților o bună comunicare cu administrația școlii în care elevul studiază. Părinții ar…
Alimentație sănătoasăImunitateLIFE STYLE

Vitamine pentru creier. 7 sfaturi pentru îmbunătățirea funcționării creierului

3 Minute
Vitaminele joacă un rol fundamental pentru buna funcționare a organismului. Întăresc sistemul imunitar, ne scapă de efectele neplăcute ale stresului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *