Alimentație sănătoasăImunitateLIFE STYLE

Vitamine pentru creier. 7 sfaturi pentru îmbunătățirea funcționării creierului

Vitaminele joacă un rol fundamental pentru buna funcționare a organismului. Întăresc sistemul imunitar, ne scapă de efectele neplăcute ale stresului și ne oferă energie într-o zi aglomerată la birou. Un alt efect benefic al vitaminelor este faptul că ajută la îmbunătățirea funcționării creierului.

 

Dacă vrem să ne îmbunătățim memoria și să gândim pozitiv în orice moment al zilei, trebuie să folosim vitamine pentru creier. Aportul de vitamine pentru creier este important și în dezvoltarea creierului copiilor. Sănătatea creierului copiilor este importantă, dacă dorim ca aceștia să devină adulți sănătoși și responsabili. Fie că apelăm la suplimente naturale, fie că mâncăm fructe și legume bogate în vitamine pentru creier, este important ca aportul de vitamine benefice pentru creier să fie constant. Au fost realizate și studii de specialitate cu privire la alimentele care conțin concentrații mari de vitamine pentru creier. Doar datorită acestor vitamine putem să avem un creier sănătos și o memorie de fier.

Alimente bogate în vitamine pentru creier

Pentru a înțelege mai bine ce rol au vitaminele în organismul uman, trebuie să știm ce sunt de fapt acestea. La fel ca și oxigenul, azotul sau ozonul, vitaminele sunt substanțe chimice, cu o structură mult mai complexă. Rolul lor este acela de a ajuta la buna funcționare a organismului. Medicii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București au realizat un studiu dedicat vitaminelor în care au clasificat vitaminele în trei clase principale:

  • Vitamine liposolubile
  • Vitamine Hidrosolubile
  • Factori alimentari „vitamin-like”

Cele mai multe vitamine fac parte din grupul vitaminelor hidrosolubile. În această familie intră și acele vitamine pentru creier. Datorită funcțiilor sale complexe, creierul are nevoie de o cantitate mai mare de vitamine pentru a putea funcționa corespunzător în fiecare zi. S-a demonstrat că cele mai bune vitamine pentru creier sunt vitaminele din clasa B (B6 și B12). Rolul acestora în buna funcționare a creierului constă în faptul că previn atrofierea creierului.

Alimentele sunt surse importante de vitamine pentru creier, iar oamenii de știință au căutat să descopere care sunt acele alimente care au un conținut bogat în vitamine care contribuie la sănătatea creierului și asigură îmbunătățirea funcției creierului. Cercetătorii din cadrul Spitalului Universitar Loma Linda, California, Statele Unite ale Americii, au elaborat un amplu studiu privind beneficiile nucilor în ceea ce privește sănătatea creierului.

Echipa de specialiști a descoperit faptul că, într-adevăr, nucile conțin nutrienți și vitamine pentru creier în cantități mai mari decât cele din alte alimente. Studiul a fost denumit „Nucile și creierul: efectele consumului de nuci asupra funcționării creierului” și a fost publicat pe siencedaily.com. „Prin studiul nostru am demonstrat că nucile au numeroase beneficii pentru organism.

Protejează inima, ajută pacienții diagnosticați cu afecțiuni oncologice, reduc inflamațiile și încetinesc procesul de îmbătrânire. Totuși, cel mai importat beneficiu al nucilor este reprezentat de faptul că mențin sănătatea creierului. Au conținut ridicat de substanțe și vitamine pentru creier, tocmai de aceea este important să facă parte din alimentația noastră în fiecare zi, dacă vrem să avem un creier sănătos”, susține Lee Berk, unul dintre autorii studiului, citat de sciencedaily.com.

Sfaturi pentru îmbunătățirea funcției creierului

Putem spori efectele vitaminelor pentru creier și menține sănătatea creierului printr-o serie de activități zilnice, foarte ușor de realizat:

  • Exercițiile fizice: ajută la menținerea tonusului muscular și îmbunătățesc funcția creierului.
  • Somnul, aliatul sănătății creierului – și creierul are nevoie de odihnă, tocmai de aceea un somn liniștitor va asigura buna funcționare a creierului.
  • Citiți, citiți și iar citiți: cititul este, în realitate, gimnastica minții. Lectura ajută la scăderea deteriorării cognitive cu 32%.

Este foarte important ca sănătatea creierului să fie menținută încă din perioada copilăriei. Tocmai de aceea, și copiilor le pot fi administrate vitamine pentru creier. Cei mici cu siguranță se vor bucura atunci când vor încerca „MINIMARȚIENI FUTURA PLICURI GEL 6-9 ANI”.

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Uleiul de in: beneficii, recomandări și modalități de utilizare

3 Minute
Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate printre care se numără aportul unei doze consistente de…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructoza este dăunătoare pentru organism? Află tot ce trebuie să știi despre zahărul din fructe

3 Minute
Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat. Conform specialiștilor, fructoza este cel mai dăunător…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile consumului de smochine

2 Minute
Smochinele sunt asociate cu sănătatea și cu prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Smochinele nu sunt un fruct obișnuit,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *