ŞTIRI MEDICALE

Primul lup clonat din lume s-a născut în China

  • Primul lup clonat din lume s-a născut în China.
  • Puiul, pe nume Maya, a fost creat din celule ale pielii prelevate de la un lup arctic sălbatic din Canada şi a fost născut de o femelă Beagle surogat.
  • Puiul de lup clonat s-a născut pe 10 iunie, într-un laborator din Beijing, „după doi ani de eforturi minuțioase”.

O companie chineză de clonare a animalelor de companie a anunțat nașterea primului lup arctic clonat din lume (Canis lupus arctos). Puiul a primit numele Maya și a fost expus publicului la o grădină zoologică din China. Animalul a fost creat din celule ale pielii prelevate de la un lup arctic sălbatic din Canada și a fost născut de o mamă surogat, un câine din rasa beagle.

Maya și mama ei, din rasa beagle, au fost prezentate publicului într-un scurt videoclip, la o conferință susținută luna trecută de Compania Sinogene Biotechnology, la Beijing, potrivit site-ului chinez de știri Global Times.

Puiul de lup clonat s-a născut pe 10 iunie într-un laborator din Beijing, potrivit reprezentanților Sinogene. În mod normal, Sinogene este specializată în clonarea animalelor de companie moarte, cum ar fi pisici, câini și cai, pentru clienții privați, potrivit sursei citate. Însă acum, compania vrea să ajute și la clonarea speciilor aflate pe cale de dispariție, în scopul conservării acestora, a raportat publicația Global Times.

Sursa foto: Courtesy of Sinogene Biotechnology Co

Puiul a fost clonat folosind ADN-ul colectat de la un lup arctic matur

Maya a fost clonată folosind ADN-ul colectat de la un lup arctic matur care a murit în captivitate la Harbin Polarland, un parc cu animale sălbatice din nord-estul Chinei.

Clonarea lupului a fost finalizată cu succes „după doi ani de eforturi minuțioase”, a declarat Mi Jidong, directorul general al Sinogene, la conferința de presă a companiei.

Cercetătorii companiei Sinogene au creat inițial 137 de embrioni de lup arctic. Dintre acești embrioni, 85 au fost transplantați cu succes la șapte mame surogate din rasa beagle. Din acei embrioni transplantați, doar unul s-a dezvoltat complet, potrivit Global Times.

Cercetătorii au folosit mame surogate beagle deoarece nu existau suficiente femele lup în captivitate pentru experimentele oamenilor de știință, iar câinii au ADN asemănător cu lupii. 

Maya are deja 3 luni, este un animal sănătos şi trăieşte alături de mama sa surogat la gradina zoologică Polarland, iar un al doilea lup arctic clonat urmează să vină pe lume în curând.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *