Sănătate prin sport

Mersul pe jos sau jogging-ul?

Ce este mai eficient pentru sănătate: mersul pe jos, sau jogging-ul?

Mersul pe jos și alergarea sunt exerciții care stimulează sistemul cardiovascular. Alegerea potrivită depinde în totalitate de obiectivele de fitness și sănătate pe care le aveți. Dacă doriți să ardeți mai multe calorii sau să slăbiți, alergarea este o alegere mai bună. Dar mersul pe jos poate oferi, de asemenea, numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru menținerea unei greutăți echilibrate.

Beneficiile exercițiilor cardiovasculare

Mersul și alergarea sunt considerate exerciții aerobice și cardio. Plimbarea este o alegere excelentă, dacă nu aveți experiență sportivă și doriți să vă mențineți în formă. Exercitiile cardiovasculare sunt, de asemenea, bune pentru sănătatea psihică. S-a descoperit că doar 30 de minute de exerciții de intensitate moderată de trei ori pe săptămână reduc anxietatea și depresia. De asemenea, acestea îmbunătățesc starea de spirit și stima de sine.

Beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor de tip cardio includ:

  • menținerea unei greutăți normale;
  • creșterea rezistenței la efort fizic;
  • stimularea sistemul imunitar;
  • prevenirea sau ameliorarea afecțiunilor cronice;
  • prelungirea duratei de viață.

Elemente de luat în calcul înainte de a începe un antrenament:

  • Echipament: alegerea articolelor sportive este foarte importantă: alegeți pantofi speciali pentru alergare, haine confortabile și lejere.
  • Frecvență: pentru a început, sunt recomandate trei până la patru zile de alergare pe săptămână. Astfel, rămâne suficient timp de recuperare între antrenamente.
  • Încălzire: înainte de orice efort fizic, este important să vă încălziți corpul pentru a reduce riscul accidentărilor. Începeți cu mișcări de încălzire, urmate de 5 minute de mers în ritm ușor.

Riscuri potențiale

Alergarea este un exercițiu cu impact mare. Antrenamentele cu impact ridicat pot fi mai dure pentru corp decât exercițiile cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos. Întotdeauna consultați medicul, înainte de a începe o nouă rutină de exerciții.

Sursa: https://www.healthline.com/nutrition/running-for-weight-loss#section7

Articole recomandate
Sănătate prin sport

Exerciții pentru fese

2 Minute
Toate femeile își doresc să fie frumoase, să arate bine și desigur, toți bărbații se simt atrași de femeile care…
Sănătate prin sport

Exerciții fizice recomandate gravidelor

2 Minute
Teama legată de exercițiile fizice în timpul sarcinii poate fi înțeleasă în condițiile în care, în această perioadă, în corp…
Sănătate prin sport

Exercițiile Kegel

2 Minute
Exercițiile Kegel, cunoscute ca exerciții ale mușchilor pelvieni, își datorează numele medicului ginecolog american Arnold Kegel care, în anul 1948,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *