Sfatul pediatrului

Părinte în vreme de COVID-19: Cum elimini stresul educației online a copilului?

Chiar dacă activitatea școlilor a fost suspendată și copiii sunt acum izolați la domiciliu, ei au nevoie în continuare de un program coerent, din care să facă parte și activități instructiv-educative.
Deși este posibil ca aceștia să nu învețe la fel de mult pe cât ar face-o în sălile de curs prin metoda online, cursurile și lecțiile de acest tip  și păstrarea legăturii cu colegii pot ajuta la menținerea unor interacțiuni sociale necesare și sănătoase, de care copiii sunt lipsiți în această perioadă.
Luând în considerare și cealaltă extremă, în cazul în care părinții consideră că volumul activităților școlare ale copilului depășesc posibilitățile acestuia sau ale familiei, este recomandabilă o discuție directă cu cadrele didactice, astfel încât această perioadă de restricții să fie traversată cu ușurință și cu rezultate bune pentru toți cei implicați în acest demers.
Articole recomandate
Sfatul pediatrului

Cum previi răcelile copiilor?

2 Minute
Sistemul imunitar al copiilor, aflat în plină formare, este pus constant la încercare de răceli și gripe, mai ales în…
Sfatul pediatrului

Alăptarea copilului pentru un sistem imunitar puternic

3 Minute
Alăptarea nou-născutului cu lapte matern este cea mai comodă și mai prețioasă metodă de a ajuta bebelușul să se dezvolte…
Sfatul pediatrului

Tratamentul ortodontic pentru copii

3 Minute
Vizita regulată la cabinetul stomatologic ar trebui să fie o obișnuință pe care fiecare familie interesată de dantura și sănătatea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *