Sfaturi și opinii

COVID-19 asimptomatic: este posibil să ai virusul, dar să nu știi

Cercetătorii afirmă că 25% până la 50% dintre persoanele infectate cu COVID-19 nu sunt conștiente că au virusul. Chiar în acest moment, este posibil să existe o mulțime de oameni care au COVID-19 și se plimbă nestingheriți pe străzi, fără a fi conștienți că răspândesc virusul. Acest lucru permite ca noul coronavirus să se răspândească rapid în întreaga comunitate.
Numeroase studii recente au arătat că şi persoanele fără simptome pot răspândi COVID-19, dar nu la fel de mult ca bolnavii ale căror simptome sunt evidente.
Specialiștii din domeniul sănătății se tem că virusul va fi mult mai greu de controlat și subliniază importanța măsurilor de precauție atunci când oamenii ies din casă, pentru că absența simptomelor nu înseamnă neapărat lipsa infecției.
Articole recomandate
Sfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Hidroxiclorochina - fără efecte asupra COVID-19, dar utilă în reumatologie

1 Minute
În ciuda progreselor în îngrijirea și tratamentul de susținere în cazul infectării cu SARS-CoV-2, mortalitatea rămâne ridicată și prevenirea infecției…
Sfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Răceală, gripă, alergie, sau COVID-19? Cum facem diferența

1 Minute
  În trecut, o tuse sau o durere în gât ar fi fost un semn destul de evident de răceală…
Sfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Asigurarea igienei mâinilor - o problemă pentru 2 din 5 școli din lume

1 Minute
Două din cinci școli din întreaga lume nu aveau facilități de bază pentru spălatul mâinilor înainte de izbucnirea pandemiei, arată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *