Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Anticorpii anti-COVID-19 se formează în prima lună de la infectare și persistă minimum 4 luni

 

Un studiu publicat marți, citat de Agerpres, arată că majoritatea persoanelor care se infectează cu COVID-19 dezvoltă anticorpi în prima lună de la contractarea virusului. Cercetarea a fost efectuată de Institutul Naţional pentru Sănătate şi Asistenţă Socială (THL) din Finlanda,  în colaborare cu oraşul Helsinki. Studiul a confirmat că 63 din cele 64 de pacienți pozitivi au dezvoltat anticorpi în prima lună de la infectare, dar au identificat anticorpi la alte 17 persoane care au avut rezultate negative la testul PCR.

Potrivit THL, cantitatea de anticorpi la persoanele infectate a scăzut pe perioada monitorizării, dar la patru luni de la infectare aproape toţi subiecţii aveau încă anticorpi.

„Rezultatele în urma studiului THL confirmă dovezile conform cărora anticorpii produşi după o infecţie naturală şi imunitatea potenţială ar dura cel puţin patru luni”, a declarat Merit Melin, cercetătoare la THL şi conducătoarea studiului, citată într-un comunicat.

Deocamdată, nu se știe cu certitudine ce tip de imunitate oferă protecție împotriva unei noi infecţii cu COVID-19, dar specialiștii consideră că este cea furnizată de anticorpii neutralizanţi.

Nici cât timp persistă în organism anticorpii specifici împotriva SARS-CoV-2 nu este clar, deoarece investigațiile efectuate până în prezent prezintă rezultate foarte diferite.

 

Sursa: https://www.agerpres.ro/mondorama/2020/10/13/coronavirus-imunitatea-potentiala-contra-covid-19-ar-dura-cel-putin-patru-luni-studiu–590122

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.