Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Câtă protecție ne asigură măștile și ce tip de măști ar trebui să purtăm?

O echipă a Universității din Tokyo a analizat eficiența mai multor tipuri de măști în asigurarea protecției față de noul coronavirus. Cercetătorii au folosit un simulator constând din două capete de manechine plasate în faţa unei vitrine. În cazul unuia dintre acestea, s-a folosit un spray pentru a răspândi virusul, iar pentru celălalt, un ventilator care a imitat respiraţia umană.

Receptorul protejat cu o mască simplă din pânză a avut o reducere a riscului de infectare  între 20 şi 40 %, iar măștile chirurgicale obișnuite i-au oferit o protecție între 47 şi 50 %. În schimb, o mască N95 a redus riscul de infectare cu un procent cuprins între 79 şi 90 %.

De cealaltă parte, atunci când emiţătorul a folosit o mască din pânză sau chirugicală, reducerea contagiozității în cazul receptorului a fost de peste 70 %, în ambele situații, comparativ cu masca N95, care a oferit o protecţie de aproape 100 %.

 

Sursa: https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20201022_02/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *