Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Câtă protecție ne asigură măștile și ce tip de măști ar trebui să purtăm?

O echipă a Universității din Tokyo a analizat eficiența mai multor tipuri de măști în asigurarea protecției față de noul coronavirus. Cercetătorii au folosit un simulator constând din două capete de manechine plasate în faţa unei vitrine. În cazul unuia dintre acestea, s-a folosit un spray pentru a răspândi virusul, iar pentru celălalt, un ventilator care a imitat respiraţia umană.

Receptorul protejat cu o mască simplă din pânză a avut o reducere a riscului de infectare  între 20 şi 40 %, iar măștile chirurgicale obișnuite i-au oferit o protecție între 47 şi 50 %. În schimb, o mască N95 a redus riscul de infectare cu un procent cuprins între 79 şi 90 %.

De cealaltă parte, atunci când emiţătorul a folosit o mască din pânză sau chirugicală, reducerea contagiozității în cazul receptorului a fost de peste 70 %, în ambele situații, comparativ cu masca N95, care a oferit o protecţie de aproape 100 %.

 

Sursa: https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20201022_02/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.