Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Câtă protecție ne asigură măștile și ce tip de măști ar trebui să purtăm?

O echipă a Universității din Tokyo a analizat eficiența mai multor tipuri de măști în asigurarea protecției față de noul coronavirus. Cercetătorii au folosit un simulator constând din două capete de manechine plasate în faţa unei vitrine. În cazul unuia dintre acestea, s-a folosit un spray pentru a răspândi virusul, iar pentru celălalt, un ventilator care a imitat respiraţia umană.

Receptorul protejat cu o mască simplă din pânză a avut o reducere a riscului de infectare  între 20 şi 40 %, iar măștile chirurgicale obișnuite i-au oferit o protecție între 47 şi 50 %. În schimb, o mască N95 a redus riscul de infectare cu un procent cuprins între 79 şi 90 %.

De cealaltă parte, atunci când emiţătorul a folosit o mască din pânză sau chirugicală, reducerea contagiozității în cazul receptorului a fost de peste 70 %, în ambele situații, comparativ cu masca N95, care a oferit o protecţie de aproape 100 %.

 

Sursa: https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20201022_02/

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un singur neuron poate stoca modele electrice, similare amintirilor

1 Minute
O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Exeter și Universitatea din Auckland au făcut o nouă descoperire…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Structura creierului influențează comportamentul psihopat

1 Minute
Un studiu de neuroimagistică relevă diferențe structurale și funcționale în zonele creierului asociate cu reglarea emoțională la oamenii cu trăsături…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Institutul Pasteur va începe testarea unui antiviral până la finalul lunii aprilie

1 Minute
Directorul Institutului Pasteur din Lille (Franța) Xavier Nassif, a declarat pentru postul de televiziune France 3 că specialiștii au identificat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *