Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Două studii clinice întrerupte din motive de siguranță

 

La scurt timp după anunțul companiei Johnson & Johnson cu privire la întreruperea studiilor clinice care evaluează vacinul investigațional împotriva COVID-19, încă o companie stopează investigațiile clinice.

Eli Lilly a întrerupt studiul clinic care investighează siguranța și eficacitatea unui tratament cu anticorpi din cauza unei „potențiale probleme de siguranță”, a raportat New York Times, citând e-mail-urile oficialilor americani trimise către cercetători.

Într-o declarație publicată în Times, purtătorul de cuvânt al companiei Eli Lily, Molly McCully, a confirmat pauza în proces: „Siguranța este de cea mai mare importanță pentru Lilly. Lilly susține decizia independentă (a consiliului de monitorizare a siguranței) de a trata cu prudență siguranța pacienților care participă la acest studiu”. 

Aceste întreruperi le vor permite companiilor să determine dacă starea pacienților s-a înrăutățit în urma administrării vaccinului, respectiv tratamentului investigațional, sau dacă există alte cauze.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/939066

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *