Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Circulația în Europa în vremea pandemiei – un plan comun

 

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat o recomandare privind o abordare coordonată în ceea ce privește restricționarea liberei circulații a cetățenilor ca răspuns la pandemie. Aceasta include o clasificare a regiunilor (verde, portocaliu, roșu și gri), pe baza situației epidemiologice locale.

Codurile de culoare vor fi comune pentru statele membre, atunci când decid dacă introduc restricții de călătorie, o abordare comună pentru călătorii din „zone roșii” (testare și auto-carantină), precum și informații mai clare și la timp pentru public. Statele membre trebuie să își dea acordul înainte ca recomandarea să poată fi aplicată.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) va publica datele epidemiologice prin intermediul unui portal care va fi actualizat în fiecare zi de joi.

Persoanele care intenționează să călătorească în alte țări vor putea accesa astfel informații la zi despre măsurile și regulile care trebuie respectate.

 

Sursa: https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/10/13/covid-19-council-adopts-a-recommendation-to-coordinate-measures-affecting-free-movement/

 

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *