Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Primul pacient decedat după reinfectare

 

O femeie de 89 de ani din Olanda a devenit prima persoană care a decedat după reinfectarea cu noul coronavirus. Pacienta suferea de o formă de cancer de sânge și făcea chimioterapie, tratament care scade rezistența imunitară. Reinfectarea a intervenit la 2 luni distanță de la prima infecție. Testele de sânge efectuate în zilele 4 și 6 de spitalizare nu au detectat anticorpi împotriva coronavirusului. A doua infecție cu COVID-19 a fost mai severă, iar pacienta a decedat după 2 săptămâni. Testele genetice au constatat ușoare diferențe în componența virusurilor care i-au cauzat prima și a doua infecție. Cât poate dura imunitatea naturală împotriva COVID-19 este o întrebare încă deschisă.
Un studiu recent din Islanda a constatat că anticorpii împotriva coronavirusului nu par să scadă timp de cel puțin 4 luni după infectare.
Studiile efectuate asupra altor tipuri de coronavirusuri sezoniere au arătat că oamenii se pot reinfecta după aproximativ 6 luni.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/939157

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.