Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Primul pacient decedat după reinfectare

 

O femeie de 89 de ani din Olanda a devenit prima persoană care a decedat după reinfectarea cu noul coronavirus. Pacienta suferea de o formă de cancer de sânge și făcea chimioterapie, tratament care scade rezistența imunitară. Reinfectarea a intervenit la 2 luni distanță de la prima infecție. Testele de sânge efectuate în zilele 4 și 6 de spitalizare nu au detectat anticorpi împotriva coronavirusului. A doua infecție cu COVID-19 a fost mai severă, iar pacienta a decedat după 2 săptămâni. Testele genetice au constatat ușoare diferențe în componența virusurilor care i-au cauzat prima și a doua infecție. Cât poate dura imunitatea naturală împotriva COVID-19 este o întrebare încă deschisă.
Un studiu recent din Islanda a constatat că anticorpii împotriva coronavirusului nu par să scadă timp de cel puțin 4 luni după infectare.
Studiile efectuate asupra altor tipuri de coronavirusuri sezoniere au arătat că oamenii se pot reinfecta după aproximativ 6 luni.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/939157

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *