Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Primul pacient decedat după reinfectare

 

O femeie de 89 de ani din Olanda a devenit prima persoană care a decedat după reinfectarea cu noul coronavirus. Pacienta suferea de o formă de cancer de sânge și făcea chimioterapie, tratament care scade rezistența imunitară. Reinfectarea a intervenit la 2 luni distanță de la prima infecție. Testele de sânge efectuate în zilele 4 și 6 de spitalizare nu au detectat anticorpi împotriva coronavirusului. A doua infecție cu COVID-19 a fost mai severă, iar pacienta a decedat după 2 săptămâni. Testele genetice au constatat ușoare diferențe în componența virusurilor care i-au cauzat prima și a doua infecție. Cât poate dura imunitatea naturală împotriva COVID-19 este o întrebare încă deschisă.
Un studiu recent din Islanda a constatat că anticorpii împotriva coronavirusului nu par să scadă timp de cel puțin 4 luni după infectare.
Studiile efectuate asupra altor tipuri de coronavirusuri sezoniere au arătat că oamenii se pot reinfecta după aproximativ 6 luni.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/939157

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *