Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: SUA: Aproximativ 10% dintre pacienții externați au necesitat reinternarea într-un interval de 2 luni

 

Aproximativ unul din 11 pacienți externați după tratamentul pentru COVID-19 a necesitat din nou internarea în spital în următoarele 2 luni, potrivit cercetătorilor de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A. (CDC).

Vârstă înaintată și bolile cronice sunt asociate cu un risc crescut, a spus investigatorul principal, dr. Adi V. Gundlapalli, responsabil cu informatica în domeniul sănătății publice în cadrul CDC. Specialiștii au analizat datele a 126.137 de pacienți spitalizați cu COVID-19 în perioada martie-iulie 2020.

Aproximativ 15% dintre pacienți au decedat în timpul spitalizării. Dintre cei care au supraviețuit, 9% au fost readmiși în același spital în termen de 2 luni de la externare; 1,6% dintre pacienți au fost readmiși de mai multe ori. Intervalul mediu de la externare la prima readmisie a fost de 8 zile.

Patruzeci și cinci la sută din diagnosticele primare după readmisie au fost boli infecțioase și parazitare, în principal COVID-19. Următoarele cele mai frecvente au fost simptomele sistemului circulator (11%) și simptomele digestive (7%).

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/940812

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *