Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: SUA: Aproximativ 10% dintre pacienții externați au necesitat reinternarea într-un interval de 2 luni

 

Aproximativ unul din 11 pacienți externați după tratamentul pentru COVID-19 a necesitat din nou internarea în spital în următoarele 2 luni, potrivit cercetătorilor de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A. (CDC).

Vârstă înaintată și bolile cronice sunt asociate cu un risc crescut, a spus investigatorul principal, dr. Adi V. Gundlapalli, responsabil cu informatica în domeniul sănătății publice în cadrul CDC. Specialiștii au analizat datele a 126.137 de pacienți spitalizați cu COVID-19 în perioada martie-iulie 2020.

Aproximativ 15% dintre pacienți au decedat în timpul spitalizării. Dintre cei care au supraviețuit, 9% au fost readmiși în același spital în termen de 2 luni de la externare; 1,6% dintre pacienți au fost readmiși de mai multe ori. Intervalul mediu de la externare la prima readmisie a fost de 8 zile.

Patruzeci și cinci la sută din diagnosticele primare după readmisie au fost boli infecțioase și parazitare, în principal COVID-19. Următoarele cele mai frecvente au fost simptomele sistemului circulator (11%) și simptomele digestive (7%).

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/940812

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *