Un vaccin experimental împotriva cancerului oferă rezultate promițătoare

PortalMed Logo

Compania farmaceutică Moderna a anunțat rezultatele încurajatoare ale unui studiu clinic despre un vaccin experimental împotriva cancerului. Tratamentul cu candidatul pe bază de ARN mesager, mRNA-4157, a micșorat tumorile pentru cinci din zece pacienți cu carcinom cu celule scuamoase la cap și gât (SCCHN), atunci când este administrat în asociere cu Keytruda. Doi dintre acești pacienți au obținut remisiunea completă. Rezultatele interimare provin dintr-un studiu de fază 1.

Keytruda este o imunoterapie de cancer de succes de la Merck, aprobată pentru a trata pacienții cu SCCHN ca un singur agent. Moderna nu a inclus un grup de control pentru comparație, dar se știe că Keytruda a fost aprobat de FDA pentru a trata pacienții cu SCCHN avansat, ca monoterapie, după ce a micșorat tumorile pentru 16% dintre pacienți, dintre care 5% au obținut remisie completă.

 

Sursa: https://investors.modernatx.com/news-releases/news-release-details/moderna-announces-clinical-updates-personalized-cancer-vaccine

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH