Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a aprobat vaccinul produs de Pfizer/BioNTech

 

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, numit Comirnaty. Comisia Europeană a încheiat un contract de furnizare a 200 000 de doze de vaccin cu cele două companii, cu opțiunea de a solicita încă 100 000 suplimentare. Datele despre siguranța și eficacitatea  vaccinului BNT162b2 au fost comunicate public în data de 9 noiembrie, iar prima țară care a aprobat administrarea acestuia a fost Marea Britanie, în data de 2 decembrie.

„Sunt încântată să anunţ că Comitetul Ştiinţific al EMA s-a reunit azi şi s-a arătat favorabil unei autorizări a punerii pe piaţă condiţionate în UE a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech”, a anunţat într-o conferinţă de presă online directoarea generală a EMA Emer Cook.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că autorizația de punere pe piață va fi emisă chiar în această seară, decizia finală aparținând Comisiei Europene.

În România, începerea vaccinării este estimată pentru data de 27 decembrie.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *