Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a aprobat vaccinul produs de Pfizer/BioNTech

 

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, numit Comirnaty. Comisia Europeană a încheiat un contract de furnizare a 200 000 de doze de vaccin cu cele două companii, cu opțiunea de a solicita încă 100 000 suplimentare. Datele despre siguranța și eficacitatea  vaccinului BNT162b2 au fost comunicate public în data de 9 noiembrie, iar prima țară care a aprobat administrarea acestuia a fost Marea Britanie, în data de 2 decembrie.

„Sunt încântată să anunţ că Comitetul Ştiinţific al EMA s-a reunit azi şi s-a arătat favorabil unei autorizări a punerii pe piaţă condiţionate în UE a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech”, a anunţat într-o conferinţă de presă online directoarea generală a EMA Emer Cook.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că autorizația de punere pe piață va fi emisă chiar în această seară, decizia finală aparținând Comisiei Europene.

În România, începerea vaccinării este estimată pentru data de 27 decembrie.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *