Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Hidroxiclorochina s-ar putea să fie ineficientă în tratarea COVID-19

Conform unui studiu clinic în care au fost implicați 150 de pacienți adulți din China, hidroxiclorochina nici nu vindecă și nici nu diminuează simptomele SARS-CoV-2. S-a dovedit, în schimb, că această substanță provoacă mai multe efecte secundare nedorite, având aceleași rezultate ca și tratamentul medical standard pentru afecțiuni respiratorii.

Totuși, doi experți atrag atenția asupra faptului că studiul nu răspunde clar întrebării dacă hidroxiclorochina poate să ajute cu adevărat pacienții infectați.

În cadrul studiului comparativ, s-a observat că 8,8% dintre pacienții tratați prin metode clasice au avut efecte secundare, în timp ce grupul tratat cu hidroxiclorochină a experimentat efecte adverse într-un procent de 30%. Dintre pacienții incluși în acest ultim grup, unul s-a confruntat cu o progresie rapidă a bolii, iar altul a căpătat infecții suplimentare ale tractului respirator superior.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/928798

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *