Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Nivelul scăzut de vitamina D crește riscul infectării cu COVID-19

Un studiu clinic populațional pe scară largă arată că nivelul plasmatic redus de vitamina D crește riscul infectării cu COVID-19. Studiul a fost publicat online în The FEBS Journal.

Unul dintre autorii studiului, prof. dr. Milana Frenkel-Morgenstern, șefa Laboratorului de Genomică a Cancerului și Biotehnologia Bolilor Complexe de la Universitatea Bar-Ilan din Ramat Gan, Israel, atrage atenția asupra necesității monitorizării nivelului de vitamina D la pacienți de către medicii de familie, astfel încât aceștia să capete o rezistență crescută față de infecția cu COVID-19.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/934835

Articole recomandate
Informări oficialeȘtiri de ultimă oră

Numărul cazurilor de gripă, în scădere semnificativă faţă de săptămâna precedentă

1 Minute
Aproximativ 103.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate în perioada…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

INSP: Aproape 140.000 de infecţii respiratorii acute înregistrate într-o săptămână. 27 de decese din cauza gripei

2 Minute
139.255 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, infectii virale ale cailor respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii –…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Persoanele care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere o pot face și în farmacii

2 Minute
Vaccinarea antigripală a început şi în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unui program…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *