Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Nivelul scăzut de vitamina D crește riscul infectării cu COVID-19

Un studiu clinic populațional pe scară largă arată că nivelul plasmatic redus de vitamina D crește riscul infectării cu COVID-19. Studiul a fost publicat online în The FEBS Journal.

Unul dintre autorii studiului, prof. dr. Milana Frenkel-Morgenstern, șefa Laboratorului de Genomică a Cancerului și Biotehnologia Bolilor Complexe de la Universitatea Bar-Ilan din Ramat Gan, Israel, atrage atenția asupra necesității monitorizării nivelului de vitamina D la pacienți de către medicii de familie, astfel încât aceștia să capete o rezistență crescută față de infecția cu COVID-19.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/934835

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

OMS avertizează: Folosirea îndulcitorilor pentru a slăbi reprezintă un pericol pentru sănătate

2 Minute
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea îndulcitorilor fără zahăr (NSS) pentru pierderea…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de broccoli poate reduce alergiile cutanate, arată un studiu realizat în Franța

2 Minute
Consumul de broccoli sau varză ar limita severitatea alergiilor pielii, arată un studiu recent realizat de Institutul Naţional pentru Sănătate…
ŞTIRI MEDICALE

INSP: 30% din afecţiunile diareice şi 20% din infecţiile respiratorii pot fi prevenite prin igienizarea consecventă a mâinilor

1 Minute
Măsurile eficiente de prevenire și control al infecțiilor, inclusiv igiena mâinilor, previn 70% din infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM), contribuind…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *