Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Șansele de contaminare cu COVID-19 la nivelul ochilor sunt mici, dar probabile

 

Riscul contaminării cu noul coronavirus la nivelul ochilor este scăzut – deși nu este inexistent – potrivit oftalmologilor. Canalele lacrimale, de exemplu, fac legătura dintre ochi și nas, dar „nu există nimic care să sugereze că trebuie să considerăm ochii ca un punct de intrare sau de ieșire semnificativ pentru virus”, potrivit Clemens Lange, profesor de medicină oculară la Spitalul Universitar din Freiburg, Germania.

Cu toate acestea, dacă mâinile sunt contaminate cu germeni de coronavirus și vă frecați ochii, „transmiterea către mucoasa nazală sau tractul respirator ar fi posibilă”, a declarat Lange în cadrul conferinței anuale a Societății Oftalmologice Germane (DOG). Mai multe studii au sugerat că oamenii pot fi infectați prin conjunctivă, un țesut care acoperă interiorul pleoapelor și sclera. Dar dacă există suficiente celule pe suprafața ochiului pentru ca virusul să intre – încă nu este clar, a mai spus Lange.

Alți oameni de știință au găsit indicatori ai acestor receptori în corneea ochiului, dar nu au examinat dacă coronavirusul poate fi transmis în acest fel. Lange a spus că este, de asemenea, puțin probabil ca virusul să se răspândească prin lichid lacrimal. „Clipirea regulată și suprafața limită a ochiului ar trebui să împiedice pătrunderea unor cantități suficiente de virus în ochi”, a spus el. De asemenea, filmul lacrimal al persoanelor infectate cu virusul conținea rar material genetic viral, a spus el. Cu toate acestea, Lange a spus că nu exclude posibilitatea ca virusul să poată fi transmis la nivelul ochilor.

 

Sursa: https://www.dpa-international.com/topic/risk-catching-coronavirus-eye-low-doctors-say

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *