Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinurile anti-COVID-19: Rapoartele a 5 mari companii farmaceutice

Reprezentanții a cinci mari companii farmaceutice care au în lucru formule de vaccin anti-COVID-19 au raportat Congresului S.U.A. stadiul de dezvoltare în care se află acestea. În acest moment, o parte din opinia publică își manifestă îngrijorarea față de eficiența și siguranța acestor vaccinuri, având în vedere termenul scurt de timp pe care cercetătorii și producătorii și l-au propus pentru scoaterea pe piață a vaccinurilor. În mod normal, dezvoltarea unui astfel de vaccin durează între 5 și 7 ani. Momentan, studiile clinice sunt în derulare.
Johnson & Johnson (care are în dezvoltare, prin Companiile Farmaceutice Janssen, vaccinul Ad26.COV2-S, recombinant) și Merck (care are în lucru două variante: una pornind de la un vaccin antirujeolic și cealaltă bazată pe o formulă anti-Ebola) estimează că vor avea rezultate relevante la începutul anului viitor.
Astra Zeneca are un ritm de dezvoltare mai accelerat, propunându-și să producă doar pentru S.U.A. 300 de milioane de doze de AZD1222 (ChAdOx1 nCoV-19, formula realizată de cercetătorii de la Oxford), începând cu octombrie 2020. Faza 3 a studiului clinic va înrola 30 000 de participanți și va fi completată de un studiu clinic pediatric. Compania a anunțat că o singură doză de AZD1222 a crescut de patru ori nivelul anticorpilor care reacționează împotriva proteinelor spike ale SARS-CoV-2, într-un interval de o lună de la injectare. În Europa, ar urma să fie distribuite 400 de milioane de doze, până la sfârșitul anului.
Moderna este gata să demareze faza 3 a studiului clinic până la sfârșitul lunii iulie. Aproximativ 30 000 de participanți vor fi înrolați în acest studiu randomizat și controlat placebo, care va fi derulat în colaborare cu Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din S.U.A. Producătorii estimează că milioane de doze de mRNA-1273 ar putea fi disponibile înainte de finalul anului 2020, după ce formula va primi aprobarea de la autoritățile de reglementare.
Pfizer este gata să investească anul acesta aproximativ un miliard de dolari în dezvoltare și creșterea capacității de producție, imediat ce formula sa va fi definitivată și aprobată pentru distribuire. Reprezentanții companiei estimează că ar putea produce 100 de milioane de doze în 2020 și peste 1,3 miliarde de doze în 2021. Dintre formulele realizate și testate de Pfizer (S.U.A.) împreună cu BioNTech (Germania), cele mai avansate sunt BNT162b1 şi BNT162b2.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/934356

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *