CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

30,5 milioane de vaccinuri anti-COVID-19 administrate în întreaga lume

În data de 12 ianuarie 2021, vaccinurile anti-COVID-19 au fost administrate în peste 43 de țări.

Pe primele cinci locuri în topul vaccinărilor se află Israelul, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Marea Britanie și S.U.A., în timp ce România se plasează pe locul 18 la nivel mondial.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost primul aprobat pentru utilizare în America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu. Vaccinul de la Moderna a fost următorul pe lista aprobărilor. Vaccinul produs de AstraZeneca Plc și Universitatea din Oxford a fost autorizat pentru prima dată în Marea Britanie, pe 30 decembrie. China a aprobat, de asemenea, vaccinul Sinopharm pentru uz general, cu scopul de a vaccina 50 de milioane de oameni până la începutul lunii februarie.

China și Rusia și-au autorizat propriile vaccinuri în iulie și august, înainte de a fi testate complet. De atunci, cele două țări au administrat milioane de doze, deși oferă actualizări mai puțin frecvente cu privire la progresul lor.

Numărul de infectări se apropie de 92 000 000 la nivel mondial, iar numărul deceselor – de 2 000 000, conform raportărilor Johns Hopkins University din data de 13 ianuarie.

Sursa: https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Premieră mondială: oamenii de știință au cultivat "embrioni sintetici" din celule de șoareci

1 Minute
Oamenii de știință au cultivat „embrioni sintetici” din celule de șoareci fără a folosi spermă, ovule sau uter.  Procesul, o…
ŞTIRI MEDICALE

Variola maimuței, declarată urgență globală de către OMS

1 Minute
23 iulie: OMS declară variola maimuței urgență globală de sănătate publică  În 75 de țări au fost raportate 16.000 de…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de extract de ceai verde poate reduce nivelul de zahăr din sânge, arată un nou studiu

2 Minute
Un nou studiu a fost primul care a evaluat dacă beneficiile antiinflamatorii ale ceaiului verde în intestin ar putea avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.