CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Adolescenții de peste 12 ani pot fi vaccinați cu Pfizer

În SUA, companiile Pfizer și BioNTech au primit autorizația de utilizare de urgență pentru vaccinul COVID-19 destinat adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Autoritățile americane au luat această decizie ca urmare a celei de-a treia faze a unui studiu ce a inclus 2.260 de subiecți și care a evidențiat o eficacitate de 100% a vaccinului. Totodată, rezultatele cercetării au fost transmise și către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), urmând ca în perioada următoare să fie analizate și luată o hotărâre dacă vaccinul COVID-19 Pfizer-BioNTech va putea fi folosit și în Europa pentru această grupă de vârstă.

De asemenea, companiile evaluează în prezent siguranța și eficacitatea vaccinului împotriva coronavirus pentru copiii de la 6 luni și până la 11 ani. Ele estimează că primele rezultate concludente vor fi disponibile în luna septembrie a.c. (pentru grupele de vârste cuprinse între 2 și 5 ani și cele între 5 și 11 ani), iar pentru copiii de la 6 luni și până la 2 ani – în trimestrul IV din anul în curs.

În România, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că autoritățile vor fi pregătite pentru imunizarea adolescenților imediat după ce EMA va autoriza produsul Pfizer-BioNTech.

Sursa: https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-receive-first-us-authorization

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *