Asocierea pre-tratamentului cu antagoniști ai receptorilor P2Y12 care precedă intervenția coronariană percutanată în sindromul coronarian acut

 

Există o strategie de pre-tratare cu antagoniști ai receptorilor P2Y12 asociată cu rezultate mai bune față de lipsa pre-tratamentului la pacienții cu sindrom coronarian acut cu creștere de non-segment ST care suferă intervenție coronariană percutanată? Aceasta este întrebarea la care și-au propus să răspundă un grup de investigatori suedezi. 

Concluziile sunt următoarele: pre-tratarea cu antagoniști ai receptorilor P2Y12 nu trebuie utilizată în mod obișnuit în sindromul coronarian acut cu creștere de non-segment ST. Motivul este că studiul de cohortă care a inclus 64 857 pacienți din Registrul suedez de angiografie coronariană și angioplastie a constatat că pre-tratarea cu antagoniști ai receptorilor P2Y12 nu a fost asociată cu o supraviețuire îmbunătățită și nici cu un risc mai scăzut de tromboză stentică, ci a fost asociat cu un risc crescut de sângerare.

 

Sursa: https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2771118

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH