LIFE STYLEŞTIRI MEDICALE

Cauze care pot duce la căderea părului

Căderea părului este normală, susțin specialiștii, însă, dacă problema persistă o perioadă îndelungată, atunci este oportun să cerem sfatul unui specialist.

Specialiștii medicalnewstoday.com explică ce factori pot accelera procesul de cădere a părului, denumit științific alopecie. Se pare că între această problemă și alimentație există o strânsă legătură. Astfel, persoanele care țin diete alimentare sau au un aport scăzut de fier își pot pierde părul. De asemenea, administrarea suplimentelor bogate în vitamina A poate afecta părul. Excesul de vitamina A are ca efect posibil pierderea podoabei capilare. Unele medicamente, administrate pentru tratarea unor afecțiuni circulatorii sau a depresiei, pot avea ca efect alopecia.

De asemenea, utilizarea unor produse cosmetice pentru păr precum decolorarea sau aplicarea frecventă a permanentului pot genera căderea părului. Dacă această problemă persistă, atunci trebuie să cerem sfatul unui dermatolog. Medicul va stabili cauza exactă a căderii părului și va putea prescrie tratamentul potrivit. Diagnoza constă într-o serie de întrebări cu privire la medicamentele folosite, alimentație sau predispoziția genetică la anumite afecțiuni. Uneori este nevoie de prelevarea unor fire de păr sau chiar analize de sânge pentru a determina cu exactitate cauza alopeciei.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *