Alimentație sănătoasăŞTIRI MEDICALE

Ceaiuri care ameliorează simptomele de răceală și gripă

Virusurile de răceală și gripă ne dau bătăi de cap în fiecare sezon rece. Dacă ne confruntăm cu o răceală, este bine să ne hidratăm cât mai mult cu lichide care nu conțin cafeină, așa cum sunt ceaiurile. Unele ingrediente din compoziția lor ar putea ameliora simptomele infecțiilor respiratorii.

Potrivit healthline.com, există mai multe tipuri de ceaiuri care ar putea ajuta în cazul unei răceli. Datorită concentrației ridicate de vitamina C, ceaiul de lămâie este considerat potrivit dacă ne confruntăm cu o răceală. Vitamina C este unul dintre nutrienții cu rol în creșterea capacității de apărare a organismului. Ceaiul de echinaceea ameliorează, de asemenea, simptomele răcelilor și gripelor, datorită substanțelor cu rol în stimularea sistemului imunitar pe care le conține. Ceaiul de mușețel și cel de mentă sunt, de asemenea, potrivite în cazul unei răceli, dacă sunt îndulcite cu miere. Ingredienle din compoziția ceaiurilor, împreună cu mierea, ameliorează senzația de tuse. De asemenea, socul are proprietăți anti-microbiene.

Totuși, trebuie să ținem cont că ceaiurile pe care le bem atunci când ne confruntăm cu afecțiuni respiratorii în sezonul rece nu pot înlocui medicația prescrisă de un medic specialist. Cereți sfatul medicului de fiecare dată când aveți nevoie!

Related posts
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Mins read
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Uleiul de in: beneficii, recomandări și modalități de utilizare

3 Mins read
Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate printre care se numără aportul unei doze consistente de…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructoza este dăunătoare pentru organism? Află tot ce trebuie să știi despre zahărul din fructe

3 Mins read
Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat. Conform specialiștilor, fructoza este cel mai dăunător…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *