CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

COVID-19 crește riscul unui accident vascular cerebral

Infecția cu noul coronavirus mărește riscul de accident vascular cerebral.Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Washington, după un studiu în care au fost monitorizate peste 20.000 de persoane adulte spitalizate cu COVID-19.

1,4% dintre pacienții care au luat parte la studiu au suferit un accident vascular cerebral în perioada în care au fost infectați cu coronavirus, se arată în cercetarea Asociației Americane a Inimii. În cele mai multe cazuri a fost vorba de un accident vascular cerebral ischemic, iar analizele ulterioare au arătat că acești pacienți sufereau de diabet de tip 2 sau aveau tensiunea arterială mărită. Totodată, studiul a mai relevat faptul că bărbații cu COVID-19 sunt mai predispuși la apariția unui accident vascular decât femeile.

În perioada monitorizării, ianuarie – noiembrie 2020, s-a constatat că persoanele cu COVID-19 care au suferit un tip de AVC au stat în jur de trei săptmâni internate , sub supraveghere continuă! Comparativ, persoanele pozitive care au avut nevoie de spitalizare, dar n-au suferit accidente vasculare cerebrale, au fost externate după doar 10 zile.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *