CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în România

Potrivit studiilor, noua variantă de coronavirus, care prezintă mutația E484K  și tulpina britanică B.1.1.7 ar afecta eficiența vaccinului anti COVID-19. Această nouă variantă a fost descoperită la Suceava, la un pacient care nu a călătorit recent în Marea Britanie, conform unui comunicat remis de Agenția de Presă Agerpres.

Centrul European de Prevenire și Control, cel care monitorizează situația epidemiologică pe continent, a introdus varianta de coronavirus B.1.1.7 + E484K pe lista celor îngrijorătoare. Este a patra variantă de pe listă după cea britanică (B.1.1.7), cea din Brazilia (P.1) și  cea din Africa de Sud (B.1.351).

În ultimele două săptămâni, Laboratorul de Metagenomică și Biologie Moleculară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a depistat 88 de cazuri de infectare cu varianta britanică de interes epidemiologic, B.1.1.7 și un caz al noii variante B.1.1.7 + E484K.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *